Mainos

Nasima Razmyar: Järjestön kiusaamisepäilyt selvitetään

Maahanmuuttajanaisia tukevan Monika-Naiset liiton lukuisat työntekijät kertovat vakavista työhyvinvointiongelmista järjestössä. Liiton puheenjohtaja, SDP-poliitikko Nasima Razmyar vakuuttaa, että väitteet otetaan vakavasti ja selvitetään.

Työhyvinvointiongelmat nousivat toistuvasti esille, kun MTV3 selvitti liiton rahankäyttöä. Toimittaja keskusteli yli kymmenen entisen ja nykyisen työntekijän kanssa.

Moni otti itse yhteyttä kuultuaan jutunteosta. Kritiikki kohdistui toiminnanjohtaja Reet Nurmen johtamistapaan.

Vain harva uskalsi kameran eteen - pelkona oli työpaikan menettäminen tai uramahdollisuuksien heikkeneminen. Ihmiset kertoivat kiusaamisesta, työntekijöiden jatkuvasta vaihtumisesta, sairastumisista ja uupumuksesta.

- Henkinen pahoinvointi näkyy muun muassa siinä, kuinka usein ihmiset sairastuvat. Jotkut kollegani ovat saaneet paniikkikohtauksia työssään ja jotkut ovat joutuneet syömään unilääkkeitä selviytyäkseen. Mielestäni tämä on vähintään yhtä suuri epäkohta kuin se, miten julkista rahaa liitossa käytetään, kertoo viime vuoden lopussa järjestöstä lähtenyt psykologi Ruth Franco.

"Syypää on aina esimies"

Toiminnanjohtaja Nurmi sanoo, ettei ole kuullut kiusaamisväitteitä aiemmin. Hän epäilee, että kokemukset liittyvät työn projektiluonteeseen ja siihen, että vaikeissa tilanteissa olevien asiakkaiden kanssa työskentely on raskasta.

- Jos on pahaa oloa, silloin se on sääntö, että syypää on aina esimies. Se on tavallista ja otan sen kritiikin oikein vakavasti. Projektimaailma on henkilökohtaisten paineiden maailma. Siinä joku kestää ja joku ei vain yksinkertaisesti kestä, Nurmi pohtii.

Liiton puheenjohtaja Nasima Razmyar sanoo olevansa huolestunut tiedoista ja ottavansa ne vakavasti.

- Asia varmasti selvitetään, jos jotain tällaista on.

Razmyarin mukaan hänen kautensa aikana asia ei ole noussut esille kuin yksittäisessä sähköpostissa. Razmyar on toiminut järjestön puheenjohtajana vuoden.

- Minua itseäni on kohdeltu liitossa aina hyvin.

Katso Salla Vuorikosken juttu (Huomenta Suomen uutiset 15.6.2012)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.