Nämä ovat Suomen 10 houkuttelevinta työnantajaa – listalla ensi kertaa Puolustusvoimat

Maailmantilanne näyttäytyy erikoisesti houkuttelevimpien työnantajien listalla.

Nuoria työntekijöitä syytetään usein työpaikkashoppailusta, mutta kriisiaikana hekin arvostavat työnantajan vakautta ja pysyvyyttä. 

Academic Workin vastajulkaistun tutkimuksen mukaan 50 houkuttelevimman työnantajan listalta löytyy nyt isoja ja vakiintuneita työnantajia sekä suuria instituutioita, kuten ensimmäistä kertaa listalle noussut Puolustusvoimat.

10 houkuttelevimmat työnantajan listaa hallitsevat silti teknologiayritykset.

Ensimmäiselle sijalle nousi nyt peliyhtiö Supercell ja viime vuoden ykkönen Google joutui tyytymään hopeatilaan. Kolmantena listalta löytyy kotimainen hissiyhtiö Kone. Teknologia-alan ulkopuolelta kärkikymmenikköön kirivät myös kotimaiset Fazer ja Marimekko. Myös elintarvikeyhtiö Paulig löytyy nyt ensimmäistä kertaa 50 suosituimman työnantajan listalta.

– Nuoret osaajat hakevat tällä hetkellä turvallisia vaihtoehtoja. Puolustusvoimien nousu 50 suosituimman työnantajan listalle heijastaa nykyistä maailmantilannetta, arvioi Academicin Workin toimitusjohtaja Laura Christie.

Vuoden 2022 houkuttelevimmat työnantajat, TOP 10:

1. Supercell

2. Google

3. KONE

4. Microsoft

5. Remedy

6. Fazer

7. Futurice

8. Rovio

9. Reaktor

10. Marimekko

Työpaikan sijainnilla on väliä

Tutkimus avaa nuorten ammattilaisten odotuksia ja toiveita niin työelämää kuin työnantajia kohtaan. Vastaajat arvostavat hyvää palkkaa ja etuuksia (64% vastaajista).

Seuraaviksi tärkeimmiksi työpaikan valintakriteereiksi koettiin yrityksen kulttuuri ja työilmapiiri (54%) ja työtehtävien luonne (52,5 %).

Kymmenen tärkeimmän valintakriteerin joukkoon nousivat ensimmäistä kertaa työntekijälähtöinen, inhimillinen johtaminen ja työpaikan sijainti.

– Säännöllisten ja riittävien tulojen tuoman turvan ja vakauden lisäksi nuoret ammattilaiset haluavat viihtyä työpaikalla, jossa on hyvä yhteishenki ja johtaminen. Vaikka etätyöskentely on osaltaan tullut jäädäkseen, on vastaajille tärkeää, että näin kaksi vuotta kotoa käsin työskentelyn jälkeen toimistolle voidaan tulla helposti ja kätevästi, kuvailee Christie.

Nuorille ammattilaisille tärkeimmät asiat työelämään liittyen:

1. Palkka ja edut

2. Yrityksen kulttuuri ja työilmapiiri

3. Työtehtävien luonne

4. Joustavuus & työn ja vapaa-ajan yhteensovittaminen

5. Työntekijälähtöinen johtaminen

6. Kasvu- ja urakehitysmahdollisuudet

7. Sijainti

8. Vastuullisuus (tasa-arvo, ympäristö, eettisyys)

9. Toimiala

10. Yrityksen menestys ja maine

Academic Workin toteuttama kansainvälinen Young Professionals Attraction Index -tutkimus arvioi nuorten ammattilaisten näkemyksiä työelämästä, työnantajista, työnhausta ja työhön liittyvistä arvoista. Tutkimus selvittää, millaisia mieltymyksiä ja toiveita työnantajien suhteen on henkilöillä, joilla on valmistumisen jälkeen korkeintaan viisi vuotta työkokemusta.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja