Mainos

Nämä kuvat voittivat Fotofinlandian, katso

11. järjestetyn Fotofinlandia 2011 -valokuvakilpailun 20 000 euron pääpalkinnon voitti Maija Tammi kuvakokonaisuudellaan Bingo. Valinnan teki elokuvaohjaaja Dome Karukoski kahdentoista loppukilpailuun selvinneen ehdokkaan joukosta.

Dome Karukosken mielestä voittaja ei ole visuaalisesti kaunein, kokeellisin tai yllättävinkään sarja.

– Mutta kuvien sisältö on vahva, rujo, todellinen ja elävä. Sarja on ainoa finalistisarjoista, jonka kuvia en ottaisi kotini seinälle. En nimittäin haluaisi kohdata kuvauskohteiden tarinaa päivittäin. Heidän tarinansa pakottaa meitä katsomaan sitä puolta Suomesta, jota emme välttämättä halua nähdä, Karuskoski sanoo.

Maija Tammi on 1985 syntynyt kuvajournalisti, valokuva- ja videotaiteilija, joka työskentelee vapaana lehtikuvaajana New Yorkissa ja Aurassa. Hän on valmistunut Tampereen yliopiston kuvajournalismin linjalta ja opiskellut lisäksi Magnum-kuvaaja Christopher Andersonin oppilaana. Tammi on Vuoden Lehtikuvaaja 2010 ja nousi myös Vuoden Lehtikuvat 2009 -kilpailussa yleisön suosikiksi.

Yleisön suosikiksi nousi Kai Fageströmin kuvakokonaisuus Miten niin autio, joka sai avoimessa yleisöäänestyksessä 637 ääntä. Kaikkiaan ääniä annettiin lähes 4 000 kappaletta.

Finaalissa oli mukana 10 kuvaajaa kahdellatoista kuvakokonaisuudella: Kai Fagerström (2 kokonaisuutta), Hannes Heikura, Sami Karjalainen, Juhani Kosonen, Kati Leinonen (2 kokonaisuutta), Nelli Palomäki, Pekka Potka, Markku Saiha, Maija Tammi ja Markus Varesvuo.

Katso Pekka Niemiahon juttu (Seitsemän uutiset 30.11.2011)

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.