Mainos

Nämä julkkisnaiset tunnetaan myös lentoemäntinä

Lentoemäntien ja stuerttien lakko on pitänyt viime päivinä useat lentokoneet ja lentoemännät maissa. Moni julkisuudesta tunnettu henkilö on ammatiltaan lentoemäntä.

Merja Mäntyniemi, omaa sukua Vanhanen

Matti Vanhasen entinenvaimo, Merja Mäntyniemi on työskennellyt aikoinaan lentoemäntänä ja purserina. Vanhaset olivat naimisissa 20 vuotta. Merja Vanhanen haki eroa vain vuosi Matin pääministeriyden alkamisen jälkeen vuonna 2004. Merja Vanhanen meni keväällä kaikessa hiljaisuudessa uusiin naimisiin kolmen vuoden seurustelun jälkeen. Uusi aviomies tuntee myös pääministeri Vanhasen, sillä mies on toiminut pääministerin turvamiehenä Lapissa.

Diili-kilpailija Outi Sundström

Diilissä kilpaillut Outi Sundström työskentelee lentoemäntänä. Outi kertoi Diili-sivuston haastattelussa kokevansa, että hänet saatetaan luokitella hiustenvärinsä ja ammattinsa perusteella altavastaajaksi.

– Stereotypiat lentoemäntiä kohtaan saattavat olla haitta, mutta toisaalta ammatistani on paljon hyötyä. Sosiaaliset taitoni ovat todella kehittyneet, eikä ammatissani virheisiin ole varaa, Outi toteaa.

Hän painottaa, ettei itse ole lakossa, sillä se sotii hänen maailmankuvaansa vastaan. Outi kertoo eronneensa Suomen Lentoemäntä- ja Stuerttiyhdistyksestä jo aiemmin.

– En halua olla lakon kanssa missään tekemisissä ja toivoisin, että se loppuu mahdollisimman pian, hän kommentoi.

Pirjo Kankkunen

Rallin moninkertaisen maailmanmestarin, Juha Kankkusen vaimo Pirjo Kankkunen on kiireinen lentoemäntä.

Rallitähden ja lentoemäntä Pirjo Kuivasen romanssi paljastui joulun 1991 jälkeen, kun pari oli viettänyt pyhät yhdessä Juhan Levin-mökillä Lapissa. Pirjo ja Juha perustivat yhteisen kotinsa Monacoon. Naimisiin he menivät vuonna 1995. Kankkuset jättivät avioeropaperit vuonna 2008, mutta eroon mahdollistavaa toisen asteen hakemusta ei koskaan jätetty.

Kaarina Kivilahti

Yrittäjä, Boutique Kaarina K:n omistaja Kaarina Kivilahti työskenteli vuoteen 1974 asti lentoemäntänä. Nainen tapasi miehensä lennolla tämän ollessa matkustajana. Kivilahti lopetti lentämisen miehensä pyynnöstä.

– Lentoemännän työssä oli hienoa se, että siellä oppi paljon käytännön juttuja ja paljon sellaista, mikä helpottaa elämää käytännössä. Lisäksi pääsi matkustelemaan. Oli mukavaa, kun työ jäi työpaikalle, eikä tullut mukana kotiin, toisin kuin nyt yrittäjänä, Kaarina kertoo Studio55.fin haastattelussa.

Ritva Wächter

Vuoden 1961 Miss Suomi Ritva Wächter työskenteli lentoemäntänä Suomen ennätyksen 46 vuotta 14 konetyypillä, joka puolestaan on maailman ennätys. Ritva jäi eläkkeelle vuonna 2009. Lisäksi hän on perustanut Helsinkiin käytettyjen vaatteiden Penny Lane Boutiquen. Aviomiehensä Ritva löysi töistä: lentoemäntä ja kapteeni ovat pitäneet yhtä jo 30 vuotta.

Nina Björnström-Lehtonen

Vuoden 1988 Miss Suomi työskentelee lentomäntänä. Lentoemännän töiden lisäksi Nina on nähty myös tuomarina Miss Suomi 2009 -kilpailuissa.

Arja Tuomarila

Lentoemäntänä on toiminut myös suomalainen iskelmälaulaja ja tv-kuuluttaja Arja Tuomarila. Tuomarilan iskelmälaulajan ura ajoittui vuosille 1962-1964. Nainen muistetaan muun muassa Erkki Liikasen kanssa tehdystä Manzanilla-levystään. Arja siirtyi vuonna 1964 lentoemännäksi ja eläkkeelle hän jäi vuonna 2008.

Lisäksi lentoemäntiä ovat myös tennisvalmentaja Jari Hedmanin ex-vaimo Kati Kaivanto sekä porvoolainen laulaja Linda Sonntag.

(MTV3)

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja