Mainos

Nämä Facebook-asetukset kannattaa tehdä heti! 5 vinkkiä, joilla suojaat tietosi paremmin

Tiedätkö varmuudella, mitä jaat itsestäsi Facebookissa?

Facebookin asetusten läpikäyminen on yllättävän aikaa vievää puuhaa. Se kuitenkin kannattaa.

Tässä viisi tärkeää asetusta, joista on hyvä aloittaa.

1. Estä merkitseminen muiden kuviin, ennen kuin on liian myöhäistä

Mikäli kavereillasi on tapana merkitä kuviinsa ihmisiä kysymättä ensin, kannattaa itsensä merkitsemisestä asettaa ilmoitus. Näin saat jokaisesta merkinnästä ensin ilmoituksen, jonka jälkeen voit itse päättää, hyväksytkö merkinnän vai et. Toiminnon löytää asetuksista kohdasta Aikajana ja merkitseminen.

2. Ilmoita uusista kirjautumisista

Facebookin asetuksista pystyy kytkemään päälle ilmoitukset, jotka pompahtavat sähköpostiin, puhelimeen tai Facebookin ilmoituksiin aina, kun kirjaudut tilillesi uudelta laitteelta. Näin saat varmasti tiedon, mikäli joku kirjautuu tunnuksillasi Facebookiin tietämättäsi. Asetus löytyy kohdan Turvallisuus alta.

3. Piilota vanhat julkaisut seinältäsi kerralla

Facebookin aikajanalta saattaa löytyä myös päivityksiä, joiden et toivoisi enää näkyvän koko maailmalle. Yksittäisten julkaisujen poistaminen vie aikaa, mutta julkaisuja voi piilottaa myös kerralla. Toiminto löytyy asetuksista kohdasta Yksityisyys. Täältä voit rajata, ketkä voivat nähdä vanhoja julkaisujasi.

4. Näin tarkistat, mitä tietoja jaat julkisesti itsestäsi

Haluatko tietää, miltä profiilisi näyttää tuntemattoman henkilön silmin? Klikkaa profiilisi etusivulla kolmea pistettä kansikuvan oikeassa alareunassa. Valitse Näytä henkilönä. Näin saat selata omaa Facebook-sivuasi sellaisena kuin kuka vain voi sen nähdä. Mikäli haluat rajata tietojesi näkyvyyttä, tee muutokset profiilissasi.

5. Mitä tietoja annat sovellusten sinusta kaivaa?

Moni sovellus mahdollistaa kirjautumisen tai rekisteröitymisen Facebook-tunnuksilla. Nämä sovellukset löytää listattuna asetusten kohdasta Sovellukset. Samalla on hyvä tarkistaa, löytyykö joukosta epäilyttäviä sovelluksia.

 

Lähde: Mashable

***


Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.