Näky, jota yllättävän moni suomalaisautoilija kavahtaa – kuumottaako sinuakin parkkeeraus tässä tilanteessa?

Näillä ohjeilla taskuparkki onnistuu joka kerta 1:23
Autoliiton koulutuspäällikkö Teppo Vesalainen antaa vinkit, joilla taskuparkki onnistuu joka kerta.

Korjaamopalveluita tarjoavan Autoklinikan tuore kysely paljastaa, että iso osa suomalaisista kammoaa taskupysäköintiä. Kun autoilija näkee kahden kadun suuntaisesti pysäköidyn auton välissä tyhjän tilan, hakee hän parkkipaikan ennemmin muualta kuin parkkeeraa auton taskuun.

Moni suomalaiskuljettaja valitsee mieluummin parkkipaikan hieman kauempaa kuin suorittaa taskuparkkeerauksen.

Pysäköintialueilla liikkuminen ja eritoten taskuparkkeeraus ovat taitolajeja, jotka jännittävät monia kuljettajia.

Autoklinikan teettämä kyselytutkimus paljastaa, että taskuparkkeeraus aiheuttaa monille suomalaisille haasteita. Jopa 36 prosenttia autoilijoista kertoo ohittaneensa joskus lähellä päämäärää olevan parkkipaikan ja pysäköineensä suosiolla hieman kauemmaksi, koska lähipaikka vaati taskuparkkeerausta.

Tutkimustulosten perusteella taskuparkkeerauksen pelko hälvenee kokemuksen myötä. Alle 35-vuotiaiden joukossa taskuparkkeerausta väistäneiden osuus kasvaa 46 prosenttiin, kun taas yli 65-vuotiaista vain 28 prosenttia kertoo valinneensa parkkipaikan etäämmältä välttääkseen kammotun peruutusliikkeen.

Apua on tarjolla

Monista uusista autoista löytyy toiminto, jonka tarkoituksena on helpottaa pysäköintiä. Pysäköintiavustimella vähän tiukempikin taskuparkki hoituu näppärästi ilman stressiä.

Katso alla olevalta videolta, miten pysäköintiavustin toimii käytännössä.

Näin toimii pysäköintiavustin 1:18

Lähde: Autoklinikka

Lue myös:

    Uusimmat