Näkökulma: Leijonille kunnon kurinpalautus – onneksi nyt

2:19
Video: Suomi-Saksa-ottelun maalit

Eihän se näin pitänyt mennä. Leijonien piti näyttää joukkuepelaamisensa mahti Saksaa vastaan ja ottaa lohkovoitto.

Leijonat on onnistunut MM-kisoissa puolustamisessa erinomaisesti, mutta tänään se sakkasi. Eikä kyse ollut taidoista vaan päästä.

Suomen pelaajat eivät ole tähän mennessä tehneet sellaisia merkkausvirheitä kuin esimerkiksi Saksan 1-1-tasoitusmaalissa. Toki Atte Ohtamaan kaatuminen vaikutti, mutta Saksan Markus Eisenschmid sai pitää kiekkoa Suomen puolustussiniviivan päällä täysin vapaana.

Kolme suomalaista oli ympärillä, kaikilla katse ja rintamasuunta kiekossa, mutta kukaan ei ollut pelaajassa kiinni. Helppo syöttö ja Saksan ensimmäinen veto koko pelissä oli verkossa.

Virhe oli juniorimaisen räikeä, ja Leijonille täysin tuntematon – tähän asti. Myös Saksan toisessa maalissa vastustaja sai hengailla kaikessa rauhassa ennen kuin teki maalin.

Leijonat sai Saksalta kurinpalautuksen. Jokaisen pelaajan päässä tykyttää nyt tieto siitä, että joukkue ei puolustanut niin hyvin kuin osaa.

Siinä missä kurinpalautuksen antoi Saksa, sen antaa myös päävalmentaja Jukka Jalonen. Jos Jalonen saa taottua viestinsä isällisesti - ei vihaisesti, vaan pettymyksen viiltävästi ilmaisevana - pelaajien takaraivoon nousee pieni häpeä. Häpeää seuraa päättäväinen lause: tämä ei toistu.

On tässä yksi hyväkin puoli.

Onneksi kurinpalautus tuli nyt, sillä puolivälierässä sama ei saa toteutua. Eikä toistu, sillä himo ja nälkä ovat varmasti tapissa.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja