Krista Pärmäkoskelta tulinen taistelu Tour de Skillä – norjalaistähti korjasi jättipotin

Krista Pärmäkoski: Tein pieniä taktisia virheitä 1:42
Krista Pärmäkoski kommentoi kisaansa MTV Urheilulle.

Krista Pärmäkoski oli viides maastohiihdon Tour de Skin neljännellä etapilla, perinteisen 10 kilometrin yhteislähdössä Saksan Oberstdorfissa keskiviikkona. Kilpailun voittoon tykitti Norjan Ingvild Flugstad Östberg, joka siirtyi myös kiertueen johtoon.

Kärkinaiset karkasivat Pärmäkoskelta vähän ennen 7,5 kilometrin väliaikaa. Östberg varmisti voittonsa loppukirissä Venäjän Natalia Neprjajevaa vastaan. Venäjän Anastasia Sedova oli kolmas. Viimeisellä lenkillä hurjasti taistellut Pärmäkoski hävisi voittajalle 15,9 sekuntia.

Kilpailussa hiihdettiin neljä 2,5 kilometrin lenkkiä. Pärmäkosken ja Östbergin vetämä yhdeksän hiihtäjän kärkiryhmä otti muihin eroa toisella lenkillä, ja ryhmästä putosi tämän jälkeen tasaisesti haastajia pois.

5,8 kilometrin kohdalla sijanneessa välikirissä Östberg otti isoimman, 15 sekunnin bonussekunnin potin, mutta Pärmäkoskikin sai 12 bonussekuntia. Näyttikin siltä, että Pärmäkoski väsähti hieman heti tuiman välikirin jälkeen.

Östbergille keskiviikon kisa oli jättipotti, sillä hän sai maksimibonuspotin, 15 sekuntia, myös maalissa. Hän johtaa Touria 24 sekunnilla Neprjajevaan. Pärmäkoski on viidentenä minuutin ja 29 sekuntia kärjestä.

Muista suomalaisista Anne Kyllönen oli 21:s ja Laura Mononen 24:s. Susanna Saapunki keskeytti 7,5 kilometrin kohdalla.

Naisten Tour jatkuu vapaan 10 kilometrin takaa-ajolla torstaina. Miesten 15 kilometrin yhteislähtö perinteisellä hiihtotavalla starttaa tänään klo 15.