Näistä osaajista on Savossa nyt huutava pula: Koulutusta aletaan järjestää englannin kielellä

Mitkä asiat estävät maahanmuuttajan työllistymisen Suomessa? 10:37
Mitkä asiat estävät maahanmuuttajan työllistymisen Suomessa?

Pohjois-Savossa sijaitsee monia kone- ja energiateollisuuden alan yrityksiä, jotka tarvitsevat kipeästi lisää osaavia ammattilaisia.

Savon ammattiopisto sai luvan järjestää kone- ja tuotantotekniikan perustutkinto-opetusta myös englanniksi. Englanninkielinen tutkintokoulutus on tarkoitus aloittaa tammikuussa 2024.

Kone- ja tuotantotekniikan perustutkinnosta valmistuu levyseppähitsaajia, koneistajia ja koneasentajia.

Pohjois-Savossa sijaitsee useita kansallisesti ja kansainvälisesti toimivia kone- ja energiateollisuuden alan yrityksiä, jotka tarvitsevat kipeästi lisää osaavia ammattilaisia.

– Pohjois-Savon elinkeinoelämällä on tahtoa kasvaa ja kehittyä, mitä haastaa krooninen osaajapula, sanoo Kuopion alueen kauppakamarin toimitusjohtaja Kaija Savolainen tiedotteessa.

Kone- ja tuotantotekniikan englanninkielinen koulutus helpottaa alan kansainvälisten osaajien saatavuutta. Kauppakamari oli aktiivinen, jotta englanninkielistä koulutusta saataisiin alueelle.

Kauppakamarin puheenjohtaja ja Pettersteel Oy:n toimitusjohtaja Petteri Heimonen heittää haasteen alueen yrityksille.

– Nyt on yritysten aika vastata tähän mahdollisuuteen ja osoittaa harjoittelupaikkoja tuleville uusille opiskelijoille – tavoitteena palkata opiskelijat pysyvästi töihin. Tämä tarkoittaa myös sitä, että yritysten pitää olla kykeneviä kommunikoimaan suomen lisäksi muilla kielillä, Heimonen sanoo tiedotteessa.

– Elinkeinoelämämme on jo nyt hyvin kansainvälistä, ja meidän on koulutuksen järjestäjänä pystyttävä vastaamaan heidän tarpeeseensa. Samalla toivomme tämän lisäävän maakuntamme vetovoimaa ja investointeja, sanoo Savon koulutuskuntayhtymän johtaja Heikki Helve tiedotteessa.

Englanninkielisen ammatillisen koulutuksen lisäksi Savon ammattiopisto huolehtii, että maahanmuuttaneet opiskelijat harjoittavat myös suomen kielen taitoaan.

Lue myös:

    Uusimmat