Näistä Maikkarilla aloittava Peter Nyman muistetaan

Toimittaja Peter Nyman tunnetaan kovana jalkapallofanina, suomenruotsalaisuudesta kertovasta kirjastaan ja ennen kaikkea älykkäästä huumoristaan.

Suomenruotsalainen Peter Nyman aloitti uransa MTV3:lla 1990-luvulla. Hän juonsi päivittäistä Mediapeli-väittelyohjelmaa. Nyman palaa nyt juurilleen aloittaessaan MTV3:n uutena ankkurina 1.8.2010 alkaen.

Parhaiten Nyman muistetaan Uutisvuoto-ohjelmasta, jossa hän on naurattanut ihmisiä humoristisella ja satiirisella otteella vuodesta 1998. Nyman on myös isännöinyt muun muassa Englannin Valioliigan jalkapallostudiota CANAL+ -kanavalla.

Vuonna 1998 Uutisvuoto palkittiin Venlalla parhaana viihdeohjelmana yhdessä Studio Julmahuvin kanssa. Ohjelman vakiokasvot Jari Tervo ja Tommy Tabermann riemuitsivat voittoa Nymanin kanssa.

Vuonna 2002 Nyman vei kotiinsa parhaan esiintyjän Venla-pokaalin.

Uutisvuoto on jaksanut kiinnostaa ihmisiä vuosien ajan. Nyman pokkasi yleisö-Venlan vuonna 2005.

Vuonna 2007 häneltä ilmestyi suomenruotsalaisuudesta kertova kirja Ankkalammikko. Kirjassa Nyman pohtii, miten hänen mielestään Suomen kaksikielisyyttä tulisi vaalia.

Nyman on tunnustautunut kovaksi Arsenal-faniksi. Tämä tuli ilmi ikävästi, kun toimittaja kiroili vahingossa suorassa CANAL+ Sportin futislähetyksessä.

Toimittaja on päässyt tapaamaan ja haastattelemaan useita julkisuuden henkilöitä.

Nyman on naimisissa varatuomari Maija Nymanin (o.s. Lukkari) kanssa. Parilla on kaksi lasta: tytär Rafaela ja poika Dennis. Nymanin ensimmäinen vaimo, näyttelijä Rebecca Troupp, menehtyi syöpään vuonna 2001.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat