Mainos

Naiset valitsevat isänsä näköisiä miehiä puolisokseen

Naisilla on taipumus valita aviomiehekseen isänsä näköisiä miehiä. Tämä toimii myös toiseen suuntaan. Näyttää nimittäin siltä, että myös miehet valitsevat vaimoikseen äitinsä näköisiä naisia.

Tulokset käyvät ilmi Pecsin yliopistossa Unkarissa tehdystä tutkimuksesta, joka tuo lisää todisteita jo aiemmin havaittuun ilmiöön seksuaalisesta leimautumisesta.

Aikaisemmissa tutkimuksissa on selvinnyt, että naiset käyttävät usein omaa isäänsä ihanteena etsiessään kumppania. Näin tapahtuu, vaikka nainen olisi adoptoitu lapsena, mikä osoittaa että isään leimautuminen perustuu kokemukseen ei geeniperimään. Tätä teoriaa vahvistaa myöhemmät tutkimukset joiden mukaan naiset, joilla on ollut huonot suhteet omaan isäänsä, eivät näytä valitsevan isänsä kaltaista miestä aviomiehekseen.

Viimeisimmässä tutkimuksessa unkarilaiset tilastoivat eri perheenjäsenten kasvojen mittasuhteita ja löysivät merkittäviä samankaltaisuuksia vaimon aviomiehen ja hänen isänsä väliltä. Etenkin miesten nenistä ja silmistä löytyi huomattavia yhdenmukaisuuksia.

Vastaavasti miehen aviovaimon ja hänen äitinsä kasvonpiirteistä löytyi paljon samankaltaisuutta. Miehen äidissä ja vaimossa eniten yhtäläisyyksiä ilmeni puolestaan kasvojen alaosassa, huulissa ja leuassa.

Unkarilaistutkimukseen osallistui 52 perhettä.

(MTV3-BBC)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.