Naiset huomio! Tässä iässä mies pettää todennäköisimmin

Ihmisillä on tapana arvioida uudelleen elämäänsä etenkin olleessaan uuden vuosikymmenen kynnyksellä. Tämä saattaa tilastojen mukaan johtaa myös pettämiseen.

Viime viikolla julkaistiin Princetonin yliopistossa tehty ikääntymistä käsittelevä tutkimus julkaistiin. Tutkimus on aiheuttanut paljon hälinää internetissä, vaikka sen tulokset eivät sinänsä ole kovin yllättäviä. Tutkimus käsittelee sitä, kuinka ihmisten on vaikeaa hyväksyä omaa ikääntymistään, ja kuinka tästä syystä ihmisillä on taipumus etsiä merkityksellisyyttä elämäänsä juuri ennen seuraavalle vuosikymmenelle siirtymistä. Näin ollen ihmisillä on myös tapana janota muutosta ja tehdä suuria päätöksiä etenkin 29, 39, ja 49 vuoden iässä.

Ajatusta tukevat myös Ashley Madison –deittisivustolta saadut käyttäjäluvut. Ashley Madison on deittisivusto, jossa jo varatut ihmiset hakevat seuraa itselleen. Sivuston yli kahdeksasta miljoonasta iältään 25–64-vuotiaasta mieskäyttäjistä yli 950 000, eli noin 18 prosenttia, oli juuri uuden vuosikymmenen kynnyksellä. Suurimman joukon näistä muodostivat 49-vuotiaat miehet.

Vaikuttaa siis siltä, että vanhat kliseet pitävät todella paikkansa: viidenkympin kriisin vuoksi toiset miehet ostavat Porchen tai Harley Davisonin, toiset taas hyppäävät sänkyyn vieraan kanssa.

Lue myös:

    Uusimmat