Mainos

Naisen kuusi perheenjäsentä kadonneessa koneesssa – "Pelkään, että kone on tuhoutunut"

Toivo kadonneen AirAsia-lentoyhtiön koneessa olleiden matkustajien löytymisestä elossa hiipui sunnuntaina yhtä aikaa auringonvalon kanssa, sillä etsijät eivät onnistuneet löytämään koneesta koko päivänä jälkeäkään Jaavanmereltä. Etsintöjä on tarkoitus jatkaa heti maanantaina päivän valjettua.

Kone hävisi sen jälkeen, kun sen lentäjät olivat aamulla pyytäneet lupaa muuttaa kurssia huonon sään takia. Koneen viimeinen tunnettu sijainti on Länsi-Kalimantanin maakunnassa Borneossa, lähellä Pontianakin kaupunkia. Kone ei lähettänyt hätäkutsua.

Kone oli matkalla Indonesian Surabayasta Singaporeen, ja siinä oli 162 ihmistä, lähes kaikki heistä indonesialaisia. Suomalaisia tai muita pohjoismaalaisia koneessa ei ollut. Koneen lentäjät olivat erittäin kokeneita.

– Kiitos kaikille ajatuksistanne ja rukouksistanne. Meidän on pysyttävä vahvoina. Ajatukseni ovat nyt matkustajien ja miehistön kohtaloissa, kirjoitti AirAsian omistaja Tony Fernandes Twitterissä.  

"Pelkään, että kone on tuhoutunut"

Indonesian viranomaiset eivät halunneet sunnuntaina lähteä arvailemaan, miksi kone katosi.

– Etsimme kaikin voimin ilmassa ja merellä. Toivottavasti löydämme koneen niin pian kuin mahdollista. Tähän mennessä meille ei ole selvinnyt, miten kone on pudonnut, tai millaiseen hätään se joutui. Koneen mustien laatikkojen signaaleista on vielä liian aikaista puhua, sanoi Indonesian liikenneturvallisuudesta vastaavan viraston johtaja Tatang Kurniadi.

Huolestuneet omaiset odottivat tietoa läheisistään Changin lentokentällä Singaporessa. 45-vuotias nainen kertoi, että kuusi hänen perheenjäsentään oli koneessa.

– He olivat tulossa Singaporeen lomalle. He ovat aina käyttäneet AirAsiaa, eikä koskaan ole ollut ongelmia. Olen hyvin huolissani, ja pelkään, että kone on tuhoutunut, nainen sanoi.

Kyseessä oli jo kolmas aasialaiselle yhtiölle tämä vuonna sattunut katastrofi. Malaysia Airlines -yhtiön Kuala Lumpurista Pekingiin matkalla ollut kone katosi maaliskuussa, eikä sitä ole löydetty vieläkään. Koneessa oli 239 ihmistä.

Heinäkuussa saman yhtiön lentokone ammuttiin alas Itä-Ukrainan yllä, ja 298 ihmistä kuoli.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.