Nainen kuristi miehensä riidan päätteeksi Lohjalla – yritti vierittää syyttömän niskaan

Länsi-Uudenmaan käräjäoikeus on tuominnut naisen vankeusrangaistukseen entisen aviopuolisonsa taposta.

Käräjäoikeuden perjantaina antaman tuomion mukaan nainen ja mies olivat molemmat teon aikaan alkoholin vaikutuksen alaisena. Tuomiosta ilmenee, että kaksikko oli ollut aviopari, mutta henkirikoksen tekoaikaan enää seurustelukumppaneita.

Nainen kertoi oikeudessa, että heille oli tullut miehen kanssa riitaa, minkä seurauksena hän laittoi kätensä miehen kurkulle. Hän kertoi pitäneensä kättä tämän kurkulla vain lyhyen aikaa, mutta käräjäoikeus arvioi toisin. Tuomion mukaan nainen oli peittänyt miehen hengitystiet ja kuristanut käsillään. Mies ei kyennyt voimakkaan humalatilansa vuoksi puolustautumaan kunnolla. Mies tukehtui hengiltä.

Yritti vierittää syyttömän niskaan

Nainen vetosi oikeudessa siihen, että mies olisi kohdellut häntä useiden vuosien ajan kaltoin. Oikeus ei ottanut väitteeseen kantaa. Nainen myönsi oikeudessa teon törkeänä kuolemantuottamuksena ja pahoinpitelynä. Hän kertoi, ettei hänen tarkoituksenaan ollut tappaa miestä.

Oikeus arvioi kuitenkin, että naisen piti käsittää, että hänen tekonsa todennäköisenä seurauksena on miehen kuolema.Länsi-Uudenmaan käräjäoikeus tuomitsi Raija Orvokki Taskisen, 55, yhdeksäksi vuodeksi ja kolmeksi kuukaudeksi vankeuteen taposta.

Lisäksi hänet tuomittiin väärästä ilmiannosta, koska hän oli poliisille kertonut toisen miehen olleen teon takana. Nainen tunnusti väärän ilmiannon oikeudessa

Lue myös:

    Uusimmat