Nainen käännytettiin jopa morsiusliikkeestä kokonsa vuoksi – vuosia myöhemmin karisti yli 50 kiloa: "Kehut tuntuvat hämmentäviltä"

Sohvaperunasta maratoonariksi – näillä eväillä otat itseäsi niskasta kiinni 8:18
Videolla annetaan vinkkejä juoksuharjoitteluun.

Käynti hääpukuliikkeessä havahdutti uusiseelantilaisnaisen elämänmuutokseen.

30-vuotias, TikTokissa nimimerkillä DJ Jarman esiintyvä nainen laihdutti 67 kiloa lihavuusleikkauksen sekä terveiden elämäntapojen avulla. Hän antoi haastattelun Daily Mail -sivustolle.

Vuonna 2012 Jarman oli mennyt Sydneyssa sijaitsevaan morsiuspukuliikkeeseen ja pyytänyt saada nähdä myymälän hääpukuvalikoiman. Hän oli menossa pian naimisiin.

Työntekijä sanoi hänelle, että heillä ei valitettavasti ollut mitään pukua, joka olisi hänen kokoaan. Häntä suositeltiin teetättämään häämekko. Jarman painoi tuolloin noin 120 kiloa.

Nainen kertoo olleensa 10 vuotta ylipainoinen. Tuolloin hän päätti, että asiaan olisi tultava muutos.

Eli vuosia epäterveellisesti

Jarman kertoo, että hänen lapsuudenkodissaan kaikki olivat rakastaneet ruokaa. Heillä oli kuitenkin vain vähän rahaa käytettäväksi ruokaostoksiin. Niinpä hän päätyi myöhemmin tilanteeseen, jossa hän söi paljon sipsejä, limsaa ja suklaata.

– Kun muutin omilleni ja aloin käydä töissä, minulle kehittyi epäterveellinen suhde ruokaan ja pikaruokaan.

Jarman kertoo, että hän jätti aamupalan normaalisti väliin ja hemmotteli itseään lounaalla piirailla ja sipsillä ja esimerkkisi perunalastuilla ja suklaalla. Päivälliseksi saattoi mennä isoja annoksia noutoruokaa. Urheilua Jarman ei harrastanut.

– Kropallani oli täysi työ jo siinä arkisista asioista suoriutumisessa, esimerkiksi siinä että pääsin joka aamu ylös sängystä, leikin lasteni kanssa.

– En liikkunut hirveästi julkisilla paikoilla ja vältin ruuhkaisia paikkoja aina, kun mahdollista. Oikeastaan olin näkymätön miltei kymmenen vuotta.

Apuna lihavuusleikkaus, liikunta ja oikeanlainen ruokavalio

Helppoa muutoksen tekeminen ei ollut. Morsiuspukuliikekäynnin jälkeen meni vielä vuosia, ennen kuin Jarman onnistui karistamaan kiloja. 

Hän kertoo kokeilleensa muun muassa pätkäpaastoa ja ketodieettiä. Kun erilaisista kokeiluista ei ollut apua, hän päätti varata ajan lihavuusleikkaukseen. Huhtikuussa 2019 hänelle tehtiin mahalaukun kavennusleikkaus. Jarman kokee, että tuo leikkaus oli hänelle käänteentekevä hetki.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä.

Jarman alkoi myös liikkua ja syödä säännöllisesti. Nyt hän treenaa kuusi kertaa viikossa. Päivittäiseen ruokavalioon kuuluu muun muassa puuroa, kanaa ja salaattia. Leikkauksen ja terveellisten elämäntapojen ansiosta Jarman painaa nyt 67 kiloa. 

Kehut tuntuvat hämmentäviltä

Jarman kertoo, että hän saa päivittäin kehuja ulkonäöstään. Hän on kertonut elämäntaparemontistaan sosiaalisessa mediassa.

– Kehut tuntuvat hämmentäviltä. En oikein osaa ottaa vastaan kohteliaisuuksia.

– Monet ovat äimistyneitä painonpudotuksestani, etenkin he, jotka eivät ole nähneet minua ennen operaatiota, hän kertoo.

Kaikkein paras kohteliaisuus on Jarmanin mielestä se, kun ihmiset kehuvat häntä hänen kovan työnsä eivätkä ulkonäön takia. Hänestä on ihanaa kuulla, että muut saavat hänen esimerkistään inspiraatiota.

Elintapoja kannattaa muuttaa vähän kerrallaan

Elämäntapamuutoksesta haaveilevia Jarman suosittelee aloittamaan pienin askelin: Ensin voi lakata syömästä noutoruokaa ja jättää hiilihappojuomat pois. Päivässä voisi syödä ainakin yhden hedelmän.

Jos video ei näy, voit katsoa sen täältä.

Hänen mukaansa ei kannattaisi olla menemättä lihavuusleikkaukseen vain siksi, että muut ihmiset voisivat kommentoida päätöstä jotenkin ilkeästi. 

– Elät vain kerran, joten älä tuhlaa sitä olemalla onneton tai elämällä epäterveellisesti. Tee sellaisia juttuja, joiden ansiosta tästä elämästä tulee parasta, mitä se voi olla.

Lähteet: Daily Mail, Fox News

Lue myös:

    Uusimmat