Nainen halusi kyydin Tampereelle – raiskattiin autossa ja jätettiin pakkaseen

Helsingin käräjäoikeus tuomitsi 21-vuotiaan miehen raiskauksesta ja pahoinpitelystä kahden vuoden ja kahdeksan kuukauden vankeuteen.

Tapahtumat alkoivat, kun nainen oli maaliskuussa ollut ystävänsä kanssa risteilyllä Virossa. Sunnuntaina naisen lompakosta oli viety rahat. Myös korvaushoitolääkkeet ja naisen ostamat tupakat olivat kadonneet.

Alkoholia ja huumaavia lääkkeitä runsaasti ottanut nainen päätyi yksin Helsingin rautatieasemalle.

Asemalla nainen kysyi ennestään hänelle tuntemattomalta mieheltä kyytiä Tampereelle. Nainen lupasi maksaa siitä sata euroa. Mies oli suostunut.

Autossa nainen oli nukahtanut takapenkille. Seuraavaksi uhri heräsi siihen, että auton ovi oli auki ja mies oli yhdynnässä hänen kanssaan.

Nainen yritti potkia miestä pois, mutta ei onnistunut.

Nainen jätettiin pakkaseen

Raiskauksen jälkeen mies heitti naisen autosta Helsingin Nuijamiestentiellä hotelli Haagan lähellä ja ajoi pois. Puolen tunnin päästä paikalle osui taksinkuljettaja, joka hälytti poliisit.

Poliisikuulusteluissa mies oli aluksi kiistänyt tavanneensa naista, mutta dna-näyte siemennesteestä liitti miehen tapahtumaan. Oikeudessa 21-vuotias mies kertoi sukupuoliyhteyden olleen vapaaehtoinen ja kiisti raiskauksen.

Käräjäoikeus uskoi naisen kertomuksen ja tuomitsi miehen 2 v 8 kk vankeuteen. Hänet määrättiin vangittavaksi heti.

Oikeus määräsi miehen maksamaan naiselle korvauksia kärsimyksestä, kivusta ja särystä yhteensä 4900 euroa.

Päätös syntyi äänin 2-1. Toinen lautamies olisi hylännyt raiskaussyytteen.

Korjattu kirjoitusvirhe ingressistä, tuomio oli 2 vuotta ja 8 kuukautta, ei 8 vuotta.

Lue myös:

    Uusimmat