Näin yhdistät suklaan ja viinin

Pidätkö suklaasta ja viinistä, mutta et ole aivan varma, miten niitä tulisi nauttia yhdessä? Alkon Etiketti-lehti sekä Altian viiniasiantuntija paljastavat, miten suklaalle löytyy sopiva viinipari.

– Mitä rasvaisempi ja makeampi suklaa, sen aromikkaampi ja makeampi viinin tulisi olla. Perusniksinä onkin, että juoman tulisi aina olla suklaata makeampaa, muuten sen maku latistuu suussa, koska suklaan oma makeus peittoaa sen, Altian viiniasiantuntija Mikael Karttunen opastaa.

1. Valkosuklaa

Valkosuklaa vaatii yleensä seurakseen makeahkon viinin, jossa on miedosti happoja tai alkoholia. Alko suositteleekin valitsemaan esimerkiksi alsacelaista gewürztramineria, josta valkosuklaa nostaa hyvin esiin hedelmäiset maut.

Altian viiniasiantuntija Mikael Karttusen mukaan valkosuklaa löytää oivan kumppaninsa myös hieman makeasta kuohuviinistä tai juhlallisemmin samppanjasta

Viinimaa.fi:n ehdotuksia valkosuklaalle:

Fresita-viini

Caliera Moscato d'Asti- makea valkoviini

2. Maitosuklaa

Maitosuklaassa suklaan karvaus on melko maltillista, joten viinikin saa olla hieman tanniinista. Maitosuklaan kanssa ei kannata valita valkoviiniä. Parhaiten maitosuklaan kanssa sopii runsaan hedelmäinen, vahva punaviini. Alkon mukaan myös viinin korkeasta alkoholipitoisuudesta on apua

Viinimaa.fi:n ehdotus maitosuklaalle:

Castaño Monastrell Dulce - väkevä viini

3. Tumma suklaa

Tumman suklaan kanssa sopii parhaiten vähätanniininen ja runsasalkoholinen punaviini. Mitä enemmän kaakaota, sitä paremmin nyanssit tulevat esiin. Laadukkaassa tummassa suklaassa on yli 60 prosenttia kaakaota.

– Tumma suklaa vaatii karvautensa puolesta viinikumppaniltaan paljon. Viinin mausta täytyy löytyä paljon hedelmäisyyttä, happoja ja aromeita vastaamaan tumman suklaan vahvaan makuun. Mitä enemmän suklaassa on kaakaopitoisuutta ja sitä myöden karvautta, sen aromikkaampaa ja hapokkaampaa viinin täytyy olla. Myös viinin tanniinien täytyy olla hyvin pehmeät, Mikael Karttunen opastaa.

Viinimaa.fi:n ehdotus tummalle suklaalle:

Kun haluat nauttia suklaata ja viiniä yhdessä, pyydä rohkeasti apua Alkon asiantuntevilta myyjiltä tai vaihtoehtoisesti suklaapuotien asiantuntijoilta.

Petra Kiisi/MTV3

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja