Näin syntyi vuoden kaunein sormus

Marraskuisilla Häät&Rakkaus -messuilla julkistettiin Bridal Awards 2009 -kilpailussa kauneimman sormuksen tittelin saanut voittaja. Vuoden kaunein sormus on kultaseppämestari Mika Tarkkasen tekemä Tunteidenvuori.

Kultaseppämestari Mika Tarkkanen on valmistunut vuonna 1987 lukiosta ja sen jälkeen ollut oppisopimuksella isänsä liikkeessä töissä. Tunteidenvuoren suunnittelija Tarkkanen jatkaa isänsä jälkeen yrityksessä toisen polven kultaseppämestarina.

Palkinto lämmittää Tarkkasen sydäntä erityisesti, sillä sormus ei syntynyt kilpailua ajatellen, vaan se on pitkän työn tulos.

– Minulle tämä on enemmän kuin vain voitto. Tämä on tunnustus siitä, että linja mitä olemme tekemässä, on oikea.

Korujen suunnittelu on Tarkkaselle jokapäiväistä työtä. Tunteidenvuori syntyi pitkän ajanjakson kuluessa ja sormuksesta onkin olemassa useampia erilaisia versioita. Itse sormus on kolmiosainen ja erittäin muunneltavissa. Kuitenkin Tunteidenvuori on uniikki, sillä jalometallit ja kivet voi jokainen asiakas valita omien mieltymystensä mukaan.

– Tunteidenvuori on kolmiosainen sormus, jota voidaan alkaa kokoamaan vaikkapa kihlauksesta lähtien. Näin sormuksen viimeisen osan voi saada esimerkiksi huomenlahjana. Avioliittovuosien kertyessä, tai perheenlisäystä saadessa sormukseen voidaan lisätä vaikkapa timantteja, kertoo Tarkkanen.

– On ihmisiä, joilla on yhdeksän eri sormusta, jotka kuuluvat tähän samaan sarjaan.

Nykyään trendinä korujenkin maailmassa on muunneltavuus. Koru koetaan osaksi pukeutumista ja omaa persoonaa. Tarkkanen kokee, että Tunteidenvuori vastaa tähän uudenlaiseen kysyntään muunneltavuudellaan.

– Sormus on uudenlainen ja silti se on klassisen tyylikäs. Tunteidenvuori elää ehkä ajassa parhaiten kaikista tekemistäni sormuksistani.

Sormuksen nimi tulee Tarkkasen näkemyksestä parisuhteesta ja avioliitosta.

– Jotenkin minusta tuntuu, että elämä ja varsinkin avioliitto on vuoristorataa. Välillä tunteet ovat alhaalla ja välillä ylhäällä. Se hetki, jolloin tunteet ovat tyyniä ja tasapainossa, on itse asiassa hyvin pieni hetki. Aina sitä on matkalla joko ylös tai alaspäin.

Tarkkanen kertoo, että tyypillinen asiakas, joka ostaa Tunteidenvuoren on 30–50-vuotias, joka arvostaa yksilöllistä palvelua. Asiakas tietää mitä haluaa ja haluaa myös näyttää sen. Kolmiosaisuutensa ja muunneltavuutensa vuoksi hintakaan ei ole useimmiten ongelma.

– Kokonaisuus, eli kaikki kolme sormusta valkokultaisena maksaa timantteineen noin 8000 euroa.

Teksti: Vilja Rydman
Kuvat: Tarkkanen, Vilja Rydman

Lue myös:

    Uusimmat