Näin Suomi suhtautui Microsoft-kauppaan: Lumiat jäivät omenavyöryn alle

Nokian kännykkäliiketoiminnan myynti Microsoftille ei viime vuoden myyntitilastojen mukaan näytä miellyttäneen suomalaisia asiakkaita.

Soneran, Elisan ja DNA:n julkaisemat myyntitilastot vuoden 2014 kärkipuhelimista kertovat, että Lumiat jäivät iPhonen ja Samsungin Android-mallien jalkoihin.

Sonera: iPhonet kärjessä

Soneran vuoden 2014 myydyimmät kännykät:

1. Apple iPhone 5S

2. Apple iPhone 4S

3. Samsung Galaxy Trend+

4. Nokia Lumia 625

5. Apple iPhone 6 


Sonera kertoo, että Applen iPhonet nousivat kärkeen vuoden 2014 puhelinmyynnissä. 

Vuoden myydyimmäksi puhelimeksi noussut iPhone 5S oli joka kuukausi Soneran kolmen myydyimmän puhelimen joukossa, ja jokin iPhone-malleista oli myyntilistan ykkösenä 11 kuukautena päättyneenä vuonna. Kesällä loppuun myyty iPhone 4S saavutti kakkostilan vuoden myydyimpien listalla.

Soneran vuosituloksissa näkyy Samsung- ja Nokia-puhelinten myynnin jakautuminen useammalle laitteelle. Samsung Galaxy Trend ja Lumia 625 olivat molemmat tasaisesti lähes koko vuoden myyneitä puhelimia. Näiden kohtuuhintaisten mallien suosio vahvistui loppuvuotta kohti.

Elisa: Lumiat alemman hintaluokan älypuhelimiksi


Elisan henkilöasiakkaiden myydyimmät puhelimet 2014:

1. Samsung Galaxy Trend Plus

2. Apple iPhone 5s (4G)

3. Samsung Galaxy S4 Mini (4G)

4. Samsung Galaxy S4 (4G)

5. Nokia Lumia 520

Yritysasiakkaiden myydyimmät puhelimet 2014:

1. Nokia Lumia 925 (4G)

2. Nokia 301

3. Nokia Lumia 625 (4G)

4. Apple iPhone 5S (4G)

5. Apple iPhone 6 (4G)


Elisa toteaa niinikään, että sen tilastoissa Lumiat jäivät omenavyöryn alle ja androidien yliajamiksi.

Elisa kertoo, että Lumiat asemoituivat vuoden 2014 aikana alemman hintaluokan älypuhelimiksi.

Operaattorin mukaan Lumiat ovat edelleen vahvoja alle keskihintaisten puhelinten joukossa, mutta ylemmässä hintaluokassa jyräävät androidit ja Applen puhelimet.

Sama tilanne näkyi Elisan mukaan myös kännyköiden yritysmyynnissä:
 
–Nokia ei enää ole ainoa merkki suomalaisten yritysten hankinnoissa, kuten se pitkään oli, kertoo johtaja Jorma Niemelä Elisan yritysasiakasyksiköstä.

DNA: Samsungit kestosuosikkeja

DNA:n vuoden kestosuosikeiksi nousivat puolestaan Samsung Galaxy Trend Plus, Samsung Galaxy S4 4G+ ja Samsung Galaxy S4 Mini, jotka pysyivät myydyimpien Top10-listalla kaikki 12 kuukautta. Samsung Galaxy Trend Plus otti myös ylivoimaisesti ykkössijoja, peräti seitsemän.

Nokian laitteista eniten listakuukausia keräsi Lumia 520, ja Applen laitteista iPhone 5s, jotka molemmat olivat vuoden aikana listalla kymmenen kuukautta.

DNA kuitenkin huomauttaa, että tulokset eivät ole täysin vertailukelpoisia, sillä eri mallit ovat tulleet myyntiin keskenään eri aikoihin eivätkä kaikki puhelimet ole olleet myynnissä koko vuotta.

Lue myös:

    Uusimmat