Näin Suomen yleisurheiluhuiput pääsevät treenaamaan koronakriisin aikana – "Poikkeuksellista"

1:36
Videolla Kari Niemi-Nikkolan mietteitä suomalaisurheilijoiden harjoitusolosuhteista.

Monet Suomen parhaista yleisurheilijoista pystyvät harjoittelemaan koronaviruspandemian aikanakin tarvittavalla tavalla. Urheiluliiton valmennujohtaja Kari Niemi-Nikkola painottaa, että olosuhteet järjestetään tähän parhaan mukaan.

– Sikäli tämä on poikkeuksellinen kriisiaika, että liittoon päin ei ole tullut valitusta yhtään. Kaikki ymmärtävät tilanteen vakavuuden ja sen, että nyt täytyy järjestää olot parhaalla mahdollisella tavalla olosuhteisiin suhteuttaen, Niemi-Nikkola sanoi C Moren Urheilusuorassa Antero Mertarannan haastattelussa.

Niemi-Nikkola toteaa, että Urheiluliitto on tiiveimmin tekemisissä noin 80 tukiurheilijansa kanssa.

– Siinä joukossa on pystytty ihan kärjelle järjestämään olosuhteet. Meillä on viisi harjoittelukeskusta (Helsinki/pääkaupunkiseutu, Tampere, Jyväskylä, Kuortaneen urheiluopisto, Liikuntakeskus Pajulahti Nastolassa) ja neljässä niistä pyörii ihan pienelle porukalle poikkeusjärjestelyt, että pari kertaa viikossa tai jopa päivittäin pääsee harjoittelemaan sisähallissa.

Niemi-Nikkolan mukaan esimerkiksi kestävyysjuoksu on vallitsevassa tilanteessa paremmassa asemassa kuin monet tekniikkalajit.

– Ulkona on mahdollista harjoitella keliolosuhteet huomioiden.

– Lisäksi ennen kaikkea voima- ja punttiharjoittelu on meille tärkeää kaikissa lajeissa. Ne on pystytty myös aika hyvin järjestämään.

C Moren Urheilusuora maanantaista perjantaihin klo 19.30!

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja