Näin Stubb selittää kohunsa: murot, tikkataulun ja shortsit

Pääministeri Alexander Stubb on saanut lunta tupaan muun muassa siitä, ettei hän vastannut asiallisesti kysymykseen isän roolista yhteiskunnassamme. Kritiikkiä on esitetty myös shortseista ja twiittaamisesta. Hjalliksen vieraana Stubb selittää kaikki.

Tänä iltana MTV3-kanavalla kello 21.30 esitettävässä, etukäteen nauhoitetussa Hjallis-keskusteluohjelmassa Hjallis Harkimo ihmettelee, käsitettiinkö pääministeri väärin vai mitä ihmettä tämä tarkoitti letkauttamalla Pääministerin haastattelutunnilla, että murot pitää saada pöytään. Stubbilta kysyttiin asiallisesti, miksi miehellä menee naisia huonommin suomalaisessa yhteiskunnassa. Lähetys oli isänpäivänä.

- Koska oli isänpäivä ja kysyttiin isänpäivästä ja suomalaisen miehen roolista, niin mä puhuin siitä, että suomalainen mies voi kohtuullisen hyvin, mutta meidän kaikkien tilanne on erilainen ja varmaan kaikki joudutaan tsemppaamaan, sinäkin. Joudutaan miettimään, oonk's mä hyvä isä, aviomies, oonk's mä hyvä duunissa. Aina tulee joku epätäydellisyyden fiilis. Tuntui oikealta käsitellä isänpäivänä, Stubb vastaa Harkimolle ja jatkaa:

- Nyt mä selitin sen paremmin, annoit mulle aikaa selittää.

Hjallis tivaa myös, mitä Stubb oikein tarkoittaa uudella poliittisella kulttuurilla.

- Valmista muottia ei ole,  mutta lähtökohta on se, että on oma itsensä. Vaikka ottaa pääministerin roolin, niin mä olen tällainen niin kuin säkin olet tuollainen. Tietysti se tarkoittaa, että pitää ottaa pääministerin rooli eri tavalla. Mä olen aika avoin henkilö, Stubb kertoo.

Stubbin mielestä sosiaalinen media, esimerkiksi Facebook ja Twitter, on moderni tori, jossa on "kiva käydä keskustelua porukoiden kanssa".

- Jos on kesä, mä panen sortsit jalkaan. Jotta mä pysyn kondiksessa, niin mä välillä fillaroin. Ja jos joku lapsi pyytää mut tikkatauluksi Duudson-puistossa, niin mä aivan varmasti menen.

Hjallis Harkimo kysyy, että eikö pääministerin kannattaisi vähän miettiä, mitä puuhailee.

- Totta kai pitää harkita, kyllä sä siinä oot ihan oikeassa. Mutta jälleen kerran: ei kannata katsoa taaksepäin, kannattaa aina olla oma itsensä, Stubb vastaa.

- Mut teet niin tai näin, se on väärinpäin. Jos mä olisin lomapäivänä tullut sieltä panssarimersun takapenkiltä ykköset päälle ja sanonut, että terve, nyt puhutaan pakotteista, Stubb heittää.

Stubb vakuuttaa menevänsä vastakin mediatilaisuuteen shortseissa, jos lämpömittari näyttää +28 astetta. Hänen mukaansa maailma, pääministerit ja ajat  muuttuvat.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja