Näin ruokavalio voi tehdä hallaa parisuhteellesi – varo!

Tuore tutkimus paljastaa, että terveelliset valinnat saattavat ajaa ihmisen pettämään kumppaniaan.

Monmouthin yliopiston tekemä omalaatuinen tutkimus selvitti, että pitkissä parisuhteissa elävät saattavat pettää herkemmin, jos kieltävät itseltään herkut.

Tutkimukseen osallistuneet hyväksyivät treffipyynnön vieraalta herkemmin, jos olivat syöneet retiisejä joutuessaan katsomaan samalla herkullisia keksejä. Tutkittavat, jotka söivät keksejä retiisejä vilkuillen, eivät hyväksyneet treffipyyntöjä yhtä paljon.

On ehkä liian hurjaa väittää, että ruokavalio voi tehdä ihmisestä pettäjän. Tutkimuksen tekijöillä on kuitenkin selitys: kun itsesäätelykykyä vahingoitetaan – vaikka naaman edessä olevalla lautasellisella keksejä, joita ei saa syödä –, ihminen antaa herkemmin periksi houkutuksille elämän muilla osa-alueilla.

Ongelmaan on kuitenkin ratkaisu. Mitä enemmän tekee valitsemaansa asiaa, sitä enemmän siitä tulee rituaalia ja sitä vähemmän itsesäätelyä tarvitsee käyttää. Jotta kehittäisit uusia tapoja, keskity yhteen tarkoin määrättyyn tavoitteeseen, kuten karkkien vähentämiseen. Hollantilaistutkimus osoittaa, että jos yrität liikaa kerralla, vahingoitat mahdollisuuksiasi onnistua. Älä siis lopeta herkuttelua ja aloita uudella kuntosalilla samaan aikaan, sillä et tunne päämääriäsi silloin yhtä tärkeiksi kuin keskittyessäsi vain yhteen tavoitteeseen.

(MTV3)

Lähde: Men's Health

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja