Näin pääset eroon valkosipulihengityksestä

Tietyt ruoat, kuten kala, sipuli ja valkosipuli saattaavat joskus jättää jälkeensä pahan hajun joko käsiin tai hengitykseen.

Moni on tuntenut varmasti joskus olonsa kiusalliseksi valkosipulin hajuisen hengityksensä kanssa. Haju ei ole miellyttävä vierustoverille, jos hän ei ole itse juuri sattunut syömään valkosipulia. Valkosipulista haihtuvat sulfaatit ovatkin syyllisiä ihmisiä karkoittavaan pahanhajuiseen hengitykseesi.

Valkosipulista aiheutuu kahdentyyppistä pahanhajuista hengitystä. Ensimmäinen hajuaromi syntyy välittömästi valkosipulin syönnin jälkeen ja toinen aromi tekeytyy, kun valkosipulia on jo päässyt elimistöön.

Badbreath.com -sivuston mukaan näistä keinoista voi olla apua pahanhajuiseen valkosipulihengitykseen:

1. Syö persiljaa. Yksi tai kaksi ruokalusikallista tuoretta persiljaa valkosipulinsyönnin jälkeen vähentää pahan hajuista hengitystä

2. Syö fenkoliatai kardemummaa.

3. Syö vihanneksia, kuten porkkanaa heti valkosipulinsyönnin jälkeen.

4. Huuhtele suusi. Kurlaa suussasi esimerkiksi tuoreen sitruunan mehua sekoitettuna veteen. Myös maidon on kerrottu auttavan pahanhajuiseen valkosipulihengitykseen.

5. Juo pieni annos alkoholia. Älä kuitenkaan tee tätä, jos olet lähdössä auton rattiin.

Terässaippua poistaa hajun käsistä

Kalan ja sipulin käsittelyn jälkeen jää usein käsiin ikävä haju. Etenkin kalan hajua voi olla hankala saada pois tavallisella saippualla hankaamalla. Jokaisen kotikokin kannattaisikin hankkia keittiövarusteihinsa pala terässaippuaa. Terässaippua poistaa muun muassa sipulin, valkosipulin, kalan, bensan ja nikotiinin hajut käsistä pelkän kylmän juoksevan veden alla.

Pahojen hajujen poistamiseen on kuitenkin olemassa myös muitakin konsteja.

1. Kalan haju lähtee merisuolalla. Hinkkaa käsiisi merisuolaa ja hajun pitäisi tarttua käsistä suolaan.

2. Pese kätesi sitruunanmehulla. Sitruunan hapot poistavat pahaa hajua.

3. Vältä alun perin hajun tarttumista ja käytä hanskoja. Siivoukseen tarkoitetut kumihanskat ovat käteviä myös keittiössä.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja