Näin ohitetaan 11 F1-autoa 20 sekunnissa! Ferrari-tähdellä silti hapan maku suussa – "Lewis teki sen tempun"

Unkarin GP:n aika-ajossa pahasti pettynyt Ferrarin Carlos Sainz petasi itselleen menestysasemat kisan startissa, mutta lopussa espanjalaisella jäi karvas maku suuhun. 

Unkarin GP:n startti oli suorainen kaaos. Valtteri Bottas käynnisti törmäilyllään ketjureaktion, joka vei suomalaisen ja kolme muuta kuskia pois kisasta. Lisäksi monen kuljettajan autoon tuli vaurioita. 

Yksi kuivin jaloin selvinneistä oli Ferrarin Carlos Sainz, joka starttasi 15. ruudusta, mutta oli avausmutkan jälkeen peräti neljäntenä. Edellä olivat vain Mercedeksen Lewis Hamilton, Alpinen Esteban Ocon ja Aston Martinin Sebastian Vettel.  

Pääkuvan video: Carlos Sainz ohitti Unkarin GP:n startissa 11 autoa 20 sekunnissa!

Sainzilla oli siis kaikki valtit käsissään palkintopallitulokseen. Ikävä käänne tuli kuitenkin jo uusintalähdön lämmittelykierroksella, kun kaikki muut kuljettajat paitsi Hamilton tulivat varikolle vaihtamaan kuivan kelin renkaat.  

– En tiedä, mitä ensimmäisellä varikkopysähdyksellä tapahtui. Yhtäkkiä AlphaTaurit ja Williamsit olivat edelläni, vaikka olin heidän edellään varikolle tullessani. Olin jumissa heidän takanaan koko stintin ajan, ja pääsin edelle vasta seuraavalla varikkopysähdyksellä, minkä jälkeen vauhtini oli vahvaa, Sainz kommentoi F1-sarjan haastattelussa

Lopussa Sainz oli kiinni kolmannessa tilassa, mutta takaa tuli Hamilton hirviömäistä vauhtia. Hamilton haki kisan lopussa autoonsa uudet keskikovat renkaat ja rynnisti kolmanneksi, vaikka Alpinen Fernando Alonso teki kovaa vastarintaa

– Tiesin, että Lewis menee vielä varikolle. Lewis teki sen tempun, jota hän on käyttänyt useasti täällä. Hän pakotti minua käyttämään paljon kovaa rengasta stintin alussa, mikä tiesi sitä, että olen haavoittuvainen kisan lopussa, Sainz harmitteli. 

Sainz saattaa kuitenkin nousta kisan kolmanneksi jälkikäteen, sillä toiseksi tulleen Vettelin suoritus hylätään, jos Aston Martinin tekemää valitusta ei hyväksytä

Lue myös:

    Uusimmat