Lewis Hamiltonilta yllättävä kommentti katastrofinsa jälkeen – käänsi puheen Max Verstappeniin

Mercedeksen Lewis Hamiltonin hyppysissä olisi ollut jälleen voitto Italian F1-kisassa, mutta se vaihtui katastrofaaliseen rangaistukseen ja siitä seuranneeseen putoamiseen joukon perälle. Lopulta seitsemänneksi itsensä parsinut MM-sarjan kärkimies jakoi kisan jälkeen yllättävän kommentin.

Paalupaikalta Monzassa startannut Hamilton johti kisaa turvallisesti siihen saakka, kunnes Haasin Kevin Magnussenin kisa päättyi ulosajoon ja turva-auto tuli radalle. Hamilton ja Mercedes kämmäsivät pahasti, ja brittikuski meni renkaidenvaihtoon varikkoportin ollessa suljettuna. Se oli suljettu Magnussenin auton jäätyä pahaan paikkaan varikon portin kohdalle. 

Hamiltonille seurasi tästä kymmenen sekunnin stop and go -rangaistus – sama sanktio jaettiin Alfa Romeon Antonio Giovinazzille.

Ferrarin Charles Leclercin rysäytettyä rajusti seinään kisa keskeytettiin ja sitä jatkettiin uusintalähdöllä. Hamilton ja Giovinazzi putosivat pian joukon perälle mentyään varikolle suorittamaan rangaistuksensa.

Hamilton joutui tekemään kovan puhteen nousuun ja sijoittui lopulta seitsemänneksi, mikä oli lähtökohtiin nähden rujo tulos. Se oli Hamiltonilta kauden heikoin sijoituis – hänellä oli tämän vuoden aiemmista kisoista viisi voittoa, yksi kakkossija ja yksi nelossija.

Britin mukaan tämä "ei vain ollut hänen kisansa". Hän viittasi myös huonoon onneen. 

Ja vaikka kärkipaikka vaihtui perälle, Hamilton väitti nauttineensa.

– Minä itse asiassa nautin tuosta taistelusta, kun tulin takaisin pakan läpi. Emme onnistuneet varikkopysähdyksen kanssa, ja otan vastuun, etten nähnyt merkkejä. Olen iloinen pisteistä, kun olin yli 20 sekuntia jäljessä joukon perällä, Hamilton sanoi Sky Sportsille.

"Max ei saanut pisteitä lainkaan"

Lisäpisteen kisan nopeimmasta kierroksesta napanneella Hamiltonilla ei ole MM-sarjassa hätää. Hän on kärjessä 47 pisteen erolla ennen tallikaveriaan Valtteri Bottasta.

Red Bullin Max Verstappen keskeytti ja putosi MM-sarjassa Bottaksen taakse kolmanneksi. Hän on nyt 54 pinnaa Hamiltonia perässä. Hamilton käänsikin puheen alankomaalaiskuskiin.

– Tulimme lopulta seitsemänneksi ja saimme nopeimman kierroksen. Max ei saanut pisteitä lainkaan, joten otetaan tämä vastaan.

Onnittelut Gaslylle

Hamilton jakoi myös tunnustusta kisan yllätysvoittajalle, F1-uransa ensimmäisen täysosuman ottaneelle AlphaTaurin Pierre Gaslylle.

– Suuret onnittelut Pierrelle. Olen nähnyt kaiken, mitä hänellä on ollut meneillään, mukaan lukien paluu Red Bullilta AlphaTaurille. Hän on nyt lyönyt tuon tiimin. On upeaa nähdä, miten paljon hän on kasvanut.

Gasly aloitti viime kauden Red Bull -tallissa, mutta palautettiin kesken sesongin vaisujen otteiden jäljiltä sisartalli Toro Rossolle, jonka nimi muuttui täksi vuodeksi AlphaTauriksi.

Lue myös:

    Uusimmat