Huimaa katsottavaa! Fernando Alonso sai Mercedes-mestari Hamiltonin hiiltymään – "Lewis valittaa aina"

2:23
Tätä kelpaa ihastella: Fernando Alonso ja Lewis Hamilton hurjassa sijoitustaistelussa!

Fernando Alonson ja Lewis Hamiltonin kaksintaistelu oli yksi tapahtumarikkaan Unkarin GP:n kohokohdista. Alpinen espanjalaistähti ei antanut Hamiltonin valituksille isoa painoarvoa. 

MAINOS

Koko F1-kausi C Moressa!

Venäjän GP 24.9.-26.9.
Su: Venäjän GP klo 14.55, ennakkotunnelmat klo 14.00

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa

Pääkuvan video: Fernando Alonso piti Lewis Hamiltonin poikkeuksellisen taidokkaasti takanaan usean kierroksen ajan Unkarin GP:ssä. "Alonso ajaa kuin ei olisi huomista", C Moren asiantuntija Toni Vilander hehkutti.  

Hamilton haki pitkään ja raivokkaasti ohitusta hitaammalla Alpine-autolla taistellutta Alonsoa vastaan kisan loppupuolella, mutta espanjalainen roikkui yllättävän kauan neljännellä sijalla. 

Lopulta Hamilton puristi entisen McLaren-tallikaverinsa ohi, mutta maailmanmestarien tulinen taistelu kesti niin kauan, ettei Hamilton ehtinyt enää kolmatta sijaa korkeammalle. Ilman Alonson vastarintaa Mercedes-tähti olisi todennäköisesti ohittanut jopa kisan voittaneen Esteban Oconin, Alonson tallikaverin.

– Tiesin, että Lewisin takana pitäminen on vaikeaa, mutta se oli tärkeää Estebanin mahdollisen kisavoiton takia. 

– Taistelu oli erittäin stressaavaa. Lewisilla oli valtava vauhtietu, ja jokainen kierros, jonka ajan saimme pidettyä hänet takanamme, oli pieni ihme, Alonso kommentoi Ziggo Sportille. 

Alonso uskoo, että Hamiltonilta vei 4-5 kierrosta tajuta ohitukseen tarvittavat ajolinjat. 

– Ohittaminen ei saisi viedä kahdeksaa kierrosta tuollaisella vauhtierolla. Ja kun hän vaihtoi hieman ajolinjojaan, hän ohitti (kolmantena olleen Ferrarin) Carlos Sainzin yhden kierroksen aikana. 

Hamiltonin mielestä Alonso ei puolustautunut täysin sääntöjen mukaisesti, ja valitti espanjalaisen ajolinjoista useampaan kertaan tiimiradioon. 

– Lewis valittaa aina. En kuullut mitään (kansainväliseltä autoliitolta) FIA:lta, joten eiköhän se mennyt ihan hyvin, Alonso vastasi. 

Alonso oli kisassa viides, joka on hänelle ensimmäisen Alpine-kautensa tähän mennessä paras sijoitus. 

7:18
Nikin nopeat: Fernando Alonso esitys Unkarin GP:ssä hurmasi myös C Moren F1-studiossa. 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja