Mercedes tyrmäsi kuljettajansa epätavallisen ehdotuksen kesken Monacon GP:n – Toto Wolff tiukkana: "Ei puhettakaan"

Tulosruutu: Max Verstappen kasvatti MM-johtoaan Monacon GP:n voitolla

Mercedeksen George Russell harmitteli menetettyä kolmossijaa Monacon GP:n jälkeen. Kahdeksannesta ruudusta startannut Russell sortui ajovirheeseen sateen kastelemalla radalla ja esitti pian tämän jälkeen erikoisia ehdotuksia tallilleen.

Russell oli sateen voimistuessa 25 kierrosta ennen ruutulippua kilpailussa kolmantena. Viivästyttämällä varikkokäyntiään hän oli tuossa vaiheessa ohittanut Esteban Oconin, Carlos Sainzin, Lewis Hamiltonin, Charles Leclercin ja Pierre Gaslyn, jotka kaikki olivat jo käyneet kertaalleen renkaanvaihdossa.

Lopulta Russell haki muiden tavoin alle välikelin renkaat ja palasi radalle sijalla viisi, mutta oli käytännössä kolmantena, sillä Leclercillä ja Sainzilla oli vielä edessään vaihto välikelin renkaisiin.

Pian tämän jälkeen hän sortui kuitenkin ajovirheeseen lukkojarrutuksen muodossa. Ocon ja Hamilton menivät ohi, ja kun Russell yritti palata viitosmutkan jatkeelta takaisin radalle, hän ajoi suoraan takaa tulleen Sergio Pérezin eteen. Kolari katsottiin Russellin syyksi, ja hän sai viiden sekunnin aikasakon.

Hamiltonin perässä ajaessaan Russell pyysi Mercedekseltä useampaan kertaan lupaa ajaa tallikaverinsa ohi, jotta voisi yrittää ohittaa kolmanneksi nousseen Oconin ja toisaalta kasvattaa eron kuudentena olleeseen Leclerciin yli viiteen sekuntiin. Pyyntöä pidettiin sikäli erikoisena, että Russellilla oli mielessään vain oma, ei tallin etu.

Lupaa ei tullut, ja jopa tallipäällikkö Toto Wolff osallistui keskusteluun tiimiradion välityksellä.

Hamilton oli maalissa neljäs, Russell viides.

– Hän asettaa kovasti painetta itselleen, se on hänen tapansa. Meidän on ehkä syytä keskustella asiasta, Wolff sanoi ServusTV:lle GP Blogin mukaan.

– En usko, että hän oikeasti kuvitteli meidän vaihtavan heidän sijoituksensa päikseen. Sanoin, että siitä ei ole puhettakaan.

Valmistajien MM-sarjassa kolmantena oleva Mercedes otti Monacosta kauden kovimman pistepotin, 23 pistettä.

– Tässä kilpailussa olisi voinut mennä paljon asioita pieleen. Vauhti sateessa oli hyvää, strategiset ratkaisut olivat oikeita, ja voimme olla tyytyväisiä tähän tulokseen.

Lue myös:

    Uusimmat