Mika Salo latoo suorat sanat Kimi Räikkösen Alfa Romeon tilanteesta – antaa noottia Lewis Hamiltonille

Ferrarin moottorilla varustetut autot olivat vaikeuksissa F1-kauden ensimmäisenä kisaviikonloppuna Itävallassa, vaikka Ferrarin Charles Leclerc osin onnellakin taisteli itsensä toiseksi. C Moren asiantuntija Mika Salo ei kaihda sanoissaan kommentoidessaan myös Kimi Räikkösen edustaman Alfa Romeon tilannetta.

MAINOS

Koko F1-kausi C Morella!

Steiermarkin GP Itävallassa suorana 10.-12.7.
Pe: 1. harjoitukset klo 11.55, 2. harjoitukset klo 15.55
La: 3. harjoitukset klo 12.55, aika-ajot klo 15.55, ennakkotunnelmat klo 15.00
Su: Steiermarkin GP klo 16.05, ennakkotunnelmat klo 15.00

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa

Yhdeksi syyksi Ferrarin moottoreilla ajavien autojen hitaaseen vauhtiin on väläytelty Ferrarin ja Kansainvälisen autoliiton FIA:n keväällä tekemää salaista sopimusta. Monet tallit epäilivät viime vuonna Ferraria sääntöjenvastaisesta moottorista, ja huhujen mukaan salaisessa sopimuksessa olisi vaadittu muutosta täksi vuodeksi.

Kyseiseen spekulaatioon Salo ei ota kantaa, mutta toteaa suoraan Ferrarien moottoreilla varustettujen autojen olleen kauden avausviikonloppuna pulassa.

Ferrari oli varsinkin lauantaina kuin varjo entisestään. Sebastian Vettel jäi aika-ajoissa harvinaisesti vasta 11:nneksi, ja Charles Leclercilläkin teki tiukkaa yltää aika-ajojen päätösosioon. Hän oli lopulta seitsemäs. Monien keskeytysten ja turva-autokäyntien värittämässä kisassa Leclerc onnistui kuitenkin kiilaamaan toiseksi, kun Mercedeksen Lewis Hamilton putosi viiden sekunnin aikarangaistuksen myötä taaemmas.

– Leclerc ajoi virheettömän aggressiivisen kisan ja pääsi toiseksi vähän tuurillakin, Salo kommentoi.

Vettelin murheellinen viikonloppu päättyi viimeiseen pistesijaan, kun hän oli lopulta kymmenes.

– Vetteliltä oli taas aivan umpisurkea kisa. Vauhti ei riittänyt mihinkään. Hölmöili ja spinnasikin.

– Ferrarilla on paljon töitä, jos meinaavat pärjätä. Samoin muilla Ferrarin moottoreilla varustetuilla autoilla, Salo sanoo.

Näihin lukeutuu myös Alfa Romeo. Kimi Räikkönen oli aika-ajoissa viimeistä edellinen, 19:s ja tallikaveri Antonio Giovinazzi 18:s. Tallin vauhti oli yli sekunnin hitaampaa kuin viime vuonna samalla radalla.

Giovinazzi parsi 11:n maaliin päässeen kuskin joukossa itsensä yhdeksänneksi, mutta Räikkösen kisa päättyi keskeytykseen eturenkaan irtoamisen myötä.

– Ihan susihidas, umpihidas. Vielä hajosi (Räikkösen auto). En usko, että Kimikään on tyytyväinen tuohon, Salo tokaisee Alfa Romeon tilanteesta.

"Albon olisi ollut hyvin lähellä voittoa"

Sunnuntain kisa päättyi paalupaikalta matkaan ampaisseen Mercedeksen Valtteri Bottaksen voittoon. Nastolalaiskuski ei luopunut kilpailun aikana ykkössijastaan hetkeksikään, vaikka Mercedeksiä vaivasivat sensoriongelmat vaihteiston kanssa.

– Valtteri ajoi hienon kisan. Piti vain paikkansa, ei virheen virhettä. Juuri noin voitetaan kisoja, Salo kehuu.

Lisäksi Salo suitsuttaa teknisistä ongelmista kärsineen Red Bullin vauhtia. Max Verstappen vaani alkuvaiheilla toisena, mutta hänen pelinsä päättyi tekniseen vikaan. Myöhemmin uhkaamaan oli tulossa toinen Red Bull -kuski Alexander Albon, mutta hän putosi joukon hännille yritettyään kolaroituaan Hamiltonin kanssa ohitusyrityksensä aikana. Lopulta Alboninkin kisa päättyi kesken tekniseen vikaan.

– Jos Hamilton ei olisi teilannut Albonia pois, Albon olisi ilman lopun teknistä ongelmaa ollut hyvin lähellä voittoa, Salo sanoo.

Hamiltonille tuomittiin viiden sekunnin aikarangaistus juuri kolarista Albonin kanssa. Brittikuski ajoi maaliin toisena, mutta putosi aikarangaistuksen myötä Leclercin ja yllättäjä-McLarenin Lando Norrisin taakse neljänneksi. Salo katsoo Hamiltonin sanktion oikeutetuksi.

– Albon oli ihan selvästi edellä. Hamiltonin etupyörä osui hänen takapyöräänsä. Olisi pitänyt antaa enemmän tilaa, Salo antaa kuusinkertaiselle maailmanmestarille noottia.

"Yllättävää"

Salo hämmästelee ylipäätään avauskisan keskeytyskavalkadia.

– Tosi paljon keskeytyksiä, mikä on yllättävää. Aika raju aloitusrata kuitenkin jarruille ja moottoreille.

Seuraava GP ajetaan samalla Red Bull Ringin radalla jo tulevana viikonloppuna.

– Mielenkiinnolla odottelen ensi viikonloppua. Kaikki ovat varmaan oppineet paljon ja tulee vähän erilainen kisa, Salo summaa.

Lue myös:

    Uusimmat