Valtteri Bottasta läksytettiin joukolla suomalaisen anteeksipyynnöistä huolimatta – Red Bullilta paljastus joukkokolarin vaurioista

Lando Norris, Sergio Perez ja Max Verstappen kritisoivat rajusti Valtteri Bottaksen toimia Unkarin GP:n startissa

Mercedeksen suomalaiskuski Valtteri Bottas nousi ikävällä tavalla valokeilaan Unkarin F1-kisassa. Kakkosruudusta huonon lähdön ottanut Bottas luisteli välikelin renkailla kostealla radalla suoraan McLaren-kuljettaja Lando Norrisin perään, mikä käynnisti sekasortoisen ketjureaktion (video pääkuvassa). 

Sen seurauksena myös Red Bullin Sergio Perez joutui keskeyttämään, monen muun kuskin tavoin. 

Norris purki ärtymystään medialle, kun hänen autoaan ei saatu korjattua uusintastarttia varten. 

– En tiedä, miksi tuollaista pitää tapahtua avauskierroksella. Miksi pitää riskeerata, jotta tapahtuu jotain noin tyhmää? En voinut tehdä mitään, Norris kommentoi Sky Sportsille. 

Bottas sai aiheuttamastaan kaaoksesta viiden lähtöruudun rangaistuksen, mitä Norris ei tiennyt vielä haastattelun aikaan.

– Toivottavasti tuomaristolla on maalaisjärkeä, ja tekevät sen mitä pitää, Norris puhisi. 

Toinen iso kärsijä oli Perez, jonka kylkeen Bottas tuli kovalla vauhdilla Norris-osuman jälkeen. 

– Tämä on sääli, sillä olin noussut jo kolmanneksi. Ikävä kyllä Bottas teki ison virheen ja pilasi kisamme, Perez sanoi viitaten myös tallitoverinsa Max Verstappenin tilanteessa kokemiin haavereihin. 

– Autoni moottorissa on vaurioita. Hän (Bottas) törmäsi aina jäähdyttimeen saakka, meksikolainen puhisi. 

Verstappen linkkasi vaurioituneella autolla lopulta kymmenenneksi. 

– Valtteri missasi jarrutuspaikkansa täysin ja aiheutti ison kolarin. Siitä eteenpäin autoni oikea kylki oli pois pelistä, hollantilainen harmitteli. 

Bottas vahvisti kirjoittavan median pressissä, että hän oli käynyt keskustelemassa tilanteesta Norrisin ja Perezin kanssa. 

– Oli selvää, että aiheutin ykkösmutkan kaaoksen. Sanoin heille, että virhe oli minun, enkä yritä syyttää siitä ketään muuta. Otan vastuun siitä. 

Norrista se ei lämmittänyt. 

– Anteeksipyyntö on kiva asia, mutta ei se tulosta muuta.  

Lähde: planetf1.com

Lue myös:

    Uusimmat