Näin naisia kohdellaan kaupoissa: "Autokaupassa puhutaan vain miehelle, vaikka autoa ollaan ostamassa minulle"

1:36

Miten eri tavalla eri sukupuolia kohdellaan kaupassa? Tässä karuja esimerkkejä!

Ostoksilla? Video kertoo, mitä jokaiselle asiakkaalle tapahtuu Ikeassa!

Naisen remonttitarjouspyyntöön nolla tarjousta – miehen pyyntöön taas vastaa yhdeksän firmaa kymmenestä. Kassalla asiakas kysyy naiselta "onko täällä ketään miestä paikalla"; kodinkonetta ostava mies sen sijaan jätetään huomiotta. Kuulostaako tutulta?

Facebookissa ja keskustelupalstoilla ihmiset jakavat kokemuksiaan siitä, miten eri tavalla eri sukupuolia kohdellaan kaupassa. Kokosimme karuimmat palat yhteen! 

"Poikaystäväni ihanat vanhemmat halusivat avustaa meitä ensiasunnon kalustuksessa ja käytiin ostoksilla heidän kanssaan. Palvelu oli oikein ystävällistä, joskin jo vähän turhan mielistelevää, mutta en siihen niin kiinnittänyt huomiota. Hyvät huonekalut saatiin, erityisen tyytyväisiä olimme jenkkisänkyyn.

Käytiin sitten kahdestaan poikaystävän kanssa ostamassa myöhemmin sänkyyn pääty. Tällä kertaa ei meinattu millään saada palvelua, olimme myyjille kuin ilmaa. Lopulta myyjä tuli avustamaan liioitellun tympääntyneesti ja tuhahdellen. Erityishuomiona vielä, että kyseessä oli sama myyjä. joka poikaystävän vanhempien kanssa ostoksilla ollessa oli ollut oikein maireana ja ylikohteliaana.

Näkee kyllä, ettei nuoria asiakkaita arvosteta pätkääkään kyseisessä liikkeessä. Ja emme ole mitään rääväsuunuorisoa, vaan ihan tavallisia parikymppisiä ihmisiä. Palvelussa oli niin räikeä ero, että kannamme jatkossa rahamme muualle."
Vierailija kirjoittaa vauva.fin keskustelussa

"Lapsi sairastui ja mies jäi häntä hoitamaan kotiin ja minä lähdin (keittiön) suunnittelupalaveriin yksin. Voi sitä miesmyyjän ilmettä! Ja voi sitä vähättelyn määrää, että onko rouva nyt ihan varma, että tällainen taso ja tällainen liesi, ja että ihan täysin integroitu astianpesukone pitää olla, hehheh, mitäs mies sitten sanoo? Sanottiin molemmat, että kiitos hei, emme ota teiltä mitään."
Vierailija kirjoittaa vauva.fin keskustelussa

"Itse olen mies ja kävin rautakaupassa ostamassa seinätasoitetta, naismyyjältä. Kysyin sitten, mikä tasoitteista sopii minun käyttötarkoitukseeni. Myyjä yritti vaikuttaa luotettavalta, vaikka myönsi, ettei tiedä näistä juuri mitään. Käski vaan soittaa maahantuojalle tai alan erikoisliikkeisiin ja kysyä sieltä lisää. Tällä varauksella hän uskalsi antaa yhden purkin, joka todennäköisesti sopisi siihen, mitä suunnittelin. Otin purkin ja lähdin kävelemään kassalle, ja kas; käytävällä oli iso lava juuri etsimääni oikeaa tasoitetta vielä tarjoushintaan. Toisaalta parempi näin kuin yleensä miesmyyjien palvelu miesasiakkaalle: hae äijä ite tavaras, kyllä sä tiedät, mitä tarviit."
Nimimerkki AAsiakas kirjoittaa suomi24-keskustelussa

"Itse kiertelin ilman miestäni autoliikkeissä myös katselemassa autoa, joka on tarkoitettu minulle ja lapsille (miehellä oma auto, jolla ajelee). Kukaan ei tosissaan ollut tekemässä kanssani kauppoja, vaan aina totesivat jossain vaiheessa (esittelyä), että tulkaa sitten miehen kanssa koeajamaan auto. Vaikka mieheni ei todellakaan tule ajamaan koko autoa tai edes ole sen kyydissä. Sillä hän ei vain mahdu yksinkertaisesti istumaan etupenkille kyytiin/ajamaan, sillä kaksi lapsista matkustaa selkämenosuuntaan ja heidän penkit vievät sen verran tilaa, että...

Yhdessä paikassa automyyjä alkoi sentään kirjoittamaan tarjousta... Ei tosin minulle, vaan mieheni nimellä (joka siis ei ollut edes paikalla!). Joo-o, jäi auto vielä toistaiseksi ostamatta."
– Vierailija kirjoittaa vauva.fin keskustelussa

"Mun soittopyyntööni vastasi mies (sanoi soittavansa tunnin päästä, soitti kolmen tunnin päästä), joka alkoi ensimmäiseksi väittelemään vaihtoautoni moottorin tilavuudesta. Olin sanonut, että autoni on 1,4-litrainen, mutta vänkäsi, että kyllä se on pienempi, 1,36-litrainen. Meni maku koko äijään ja sanoinkin, että taidan jatkaa vanhalla autolla ajelemista mieluummin kuin vaihtaisin hänen myymäänsä autoon."
– Vierailija kirjoittaa vauva.fin keskustelussa

"Minua on huvittanut, kuinka autokaupassa puhutaan vain miehelle, vaikka autoa ollaan ostamassa minulle. Vastaavasti kodinkonekaupoilla puhutaan vain minulle, vaikka mies on paljon kiinnostuneempi sen imurin ominaisuuksista."
– Vierailija kirjoittaa vauva.fin keskustelussa

"Vein moottorisahaani korjattavaksi, mies tuli mukaan katsomaan sadettimia. Millä logiikalla asiakaspalvelija vastaa miehelle, kun saha on naisen kourassa, nainen kertoo ongelman ja tiedustelee kauanko korjaaminen kestää? En vaan tajuu."
– Vierailija kirjoittaa vauva.fin keskustelussa

"Hain eilen uuden autoni autokaupasta. Myyjä 'älä sit säikähdä jos moottori aluksi sammuu, menee aikaa tottua kytkimeen ym'. Miksi ihmeessä minä säikähtäisin, jos tyrisin autokaupan pihassa uuden oman autoni sammuksiin? Ja vielä tärkeämpi kysymys, miksi ihmeessä minä tyrisin sen kanssa? On joo uusi merkki ja malli mulle, mutta kyllä mä silti ajaa osaan, ja ajoinkin auton kaupan pihasta helkuttiin. Kiinnostaisi tietää, onko yksikään mies saanut vastaavia ohjeita..."
– Vierailija kirjoittaa vauva.fin keskustelussa

"Multa kysyttiin autokaupassa ekana 'minkä värisen haluisit?'. Olen teinistä asti ollut autojen kanssa tekemisissä, muutenkin kuin väriä ihastellen... Teki mieli lähteä samantien toiseen paikkaan, mutta olihan se myyjän ilme korvaamaton näky, kun pyysin saada paikalle myyjän, joka autoista jotain ymmärtää. Ensimmäinen myyjä sitten kuunteli nolona vierestä, kun luettelin haluamiani ominaisuuksia moottorin tilavuudesta ja väännöistä alkaen."
– Vierailija kirjoittaa vauva.fin keskustelussa

"Meillä vaimo huolehtii hifistä ja muusta viihde-elektroniikasta, vastaavasti minua ei kiinnosta tippaakaan. Silti lähes aina, kun menemme kauppaan ja vaimo alkaa kyselemään tuotteista, niin myyjä alkaa selittämään minulle specsejä. Kehoitankin aina kohteliaasti kääntymään vaimon puoleen, koska hän ymmärtää näistä ja minä en. On oikeasti aika huvittavaa. Silti sama toimii toisinkin päin, vaikkapa lastentarvikeliikkeissä. Minä kysyn ja vaimolle vastataan. Lelukaupat sentään ovat melko neutraaleja tämän suhteen."
Nimimerkki mies pimeästä kirjoittaa kaksplus.fin keskustelussa

"Tutun tytär on töissä autojen varaosamyymälässä ja valittaa siitä, ettei hänen ammattitaitoonsa ja tietoihinsa luoteta yhtään. Kuulemma viereisellä kassalla (miesmyyjä) on koko ajan jonoa ja tyttö saa olla ihan rauhassa omalla puolellaan. Sama homma, kun vastaa puhelimeen ko. liikkeessä, suurin osa asiakkaista haluaa puhua miehen kanssa. Näin siitä huolimatta, että tytöllä on koulutus alalle ja tietotaitoa, koska on ollut ko. liikkeessä pitempään töissä."
– Nimimerkki gegeg kirjoittaa kaksplus.fin keskustelussa 

"Ilmeisesti minun vähät rahat (15 000€) ei kiinnosta ja mukana täytyisi olla joku mies, että olisin vakavasti otettava ostaja."
– Nimimerkki WhiteLady30 kirjoittaa suomi24-keskustelussa

Kerro oma kokemuksesi tökeröstä asiakaspalvelusta:

Lähde: Vauva.fi, Facebook, Suomi24, Kaksplus.fi

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja