Näin Li Andersson, Petteri Orpo, Maria Ohisalo ja muut puheenjohtajat onnittelevat Riikka Purraa – tällaisen viestin vastaehdokas lähetti

3:11
Riikka Purra on perussuomalaisten uusi puheenjohtaja – katso video!

Perussuomalaisten uudeksi puheenjohtajaksi valittu Riikka Purra kerää onnitteluja vastaehdokkaalta sekä muilta puoluejohtajilta.

Kansanedustaja Riikka Purra valittiin tänään perussuomalaisten puheenjohtajaksi. Purra keräsi 774 ääntä ja voitti vaalin heti ensimmäisellä kierroksella.

Keskeisin vastaehdokas, kansanedustaja Sakari Puisto sai yhteensä 252 ääntä. Puisto onnittelee Purraa Twitterissä.

Myös useat puoluejohtajat ovat onnitelleet Purraa päivän aikana.

Vasemmistoliiton puheenjohtaja Li Andersson toivoo onnitellessaan työtä sen eteen, että julkiseen keskusteluun voi osallistua turvallisesti.

– Onneksi olkoon puheenjohtajuudesta! Opposition rooli on demokratiassa elintärkeä, toivottavasti voimme kaikki yhdessä tehdä töitä sellaisen yhteiskunnallisen ilmapiiriin eteen, jossa jokainen voi turvallisesti osallistua julkiseen keskusteluun, Andersson kirjoittaa.

Oppositiossa perussuomalaisten kanssa tiukimmiten kilpailevan kokoomuksen puheenjohtaja Petteri Orpo toivoo "viisautta ja voimia puheenjohtajan vaativaan tehtävään".

Samoilla linjoilla on perussuomalaisiin nähden täysin toista poliittista laitaa edustavan vihreiden puheenjohtaja Maria Ohisalo.

 

RKP:n puheenjohtaja Anna-Maja Henriksson onnittelee Purran rikkoneen lasikaton perussuomalaisten ensimmäisenä naispuolisena puheenjohtajana.

Myös SDP:n puheenjohtaja Sanna Marin, keskustan puheenjohtaja Annika Saarikko ja Liike Nytin Harry Harkimo ovat onnitelleet Purraa Twitterissä.

Perussuomalaisten puoluekokous jatkuu Seinäjoella tämän päivän ja huomisen ajan.

Varsinaisen puheenjohtajan lisäksi perussuomalaiset sai uuden puoluesihteerin, kun yliopistonlehtori Arto Luukkanen voitti tehtävää tähän asti hoitaneen Simo Grönroosin.

Varapuheenjohtajiksi on toistaiseksi valittu Leena Meri ja Mauri Peltokangas. Kolmas varapuheenjohtaja on vielä valitsematta.

Juttua päivitetty kello 18.58. Täydennetty Sanna Marinin onnittelulla Purralle.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja