F1

F1

Formulakausi käynnissä!

Koko kausi suorana C Moressa

Katso lisää

"Näin kuoleman tulevan" – F1-kuski Romain Grosjean palasi järkyttäviin hetkiinsä liekkimeressä ja suunnittelee jo sisukasta paluuta

1:48
Videolla näet, kuinka Romain Grosjean pelastui onnettomuuspaikalta.

Haasin ranskalaiskuljettaja selvisi rajusta onnettomuudesta pelättyä lievemmin vammoin, kun hän onnistui pakenemaan palavasta autosta tarpeeksi nopeasti.

Grosjean on kuitenkin myöntänyt, että hän todella ehti jo pelätä kuolemaa.

– En tiedä voiko sanaa "ihme" käyttää, mutta vielä ei selkästi ollut minun aikani [kuolla], Grosjean kertoi TF1:lle.

– Se tuntui paljon pidemmältä ajalta kuin 28 sekuntia. Näin kun visiirini muuttui aivan oranssiksi ja liekit polttivat autoni vasenta kylkeä. Mietin sillä hetkellä paljon asioita, kuten Niki Laudaa, enkä uskonut tämän voivan päättyä näin.

– Sen jälkeen - lapsieni vuoksi - sanoin itselleni, että minun oli päästävä ulos. Laitoin käteni tuleen ja tunsin poltteen alustalla. Pääsin ulos, jonka jälkeen tunsin jonkun vetävän haalareitani. Silloin tiesin olevani ulkona.

Grosjean ymmärtää, että hänen on todennäköisesti keskusteltava onnettomuuden aiheuttamasta traumasta ammattilaisen kanssa.

– Pelkäsin enemmän perheeni ja ystävieni puolesta, erityisesti lasteni, jotka tuovat minulle enemmän energiaa ja ylpeyttä kuin mikään muu asia maailmassa, Grosjean lisäsi.

– Luulen, että minun on tehtävä jonkinlaista psykologista työtä, sillä minä todella näin kuoleman tulevan.

– Edes Hollywoodissa ei saataisi aikaan tällaisia kuvia. Tämä oli isoin törmäys, minkä olen eläissäni nähnyt. Auto syttyi tuleen, räjähti ja akun palaminenkin lisäsi energiaa törmäykseen.

Äkkiä takaisin

Grosjean on tällä hetkellä Bahrainissa sairaalahoidossa käsiinsä tulleiden palovammojen vuoksi. Grosjean ei kisaa ensi viikonloppuna Sakhirissa, mutta kauden päättävään osakilpailuun hän haluaisi ehdottomasti mukaan.

– Olen iloinen, että olen elossa. Se saa minut näkemään asiat eri tavalla, Grosjean sanoi.

– Mutta tunnen myös tarpeen palata rattiin - jos mahdollista niin Abu Dhabissa - viimeistelläkseni urani F1:ssä jollain toisella tavalla. 

– Tämä oli minulle tavallaan kuin toinen syntymä. Niistä liekeistä nouseminen sinä päivänä oli asia, joka pysyy elämässäni ikuiseksi.

Haasin tallipomo Günther Steiner vahvisti myös keskustelleensa Grosjeanin paluusta kuljettajan kanssa.

Lopullista päätöstä Abu Dhabin kuljettajista hän ei kuitenkaan aio tehdä vielä tässä vaiheessa. Sakhirissa Grosjeania tuuraava Pietro Fittipaldi on tiettävästi vaihtoehto myös kauden päätöskisaan.

– Romain haluaisi [ajaa Abu Dhabissa]. Juttelin hänelle eilen, ja hän todella haluaa mukaan, Steiner kertoi aiemmin.

– Sanoin hänelle: "Keskity nyt paranemiseen, niin puhumme [ensi viikon] maanantaina voinnistasi ja siitä, onko se mahdollista".

– Teemme siis päätöksen, kun aika on oikea. Päätöksen suhteen ei ole mitään kiirettä nyt. Se riippuu hänen terveydestään.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja