Mick Schumacher kertoi, mitä aika-ajojen rajussa ulosajossa tapahtui – ratkaiseva virhe jo yhtä mutkaa aikaisemmin

Mick Schumacherin aika-ajot Saudi-Arabiassa päättyivät ulosajoon toisessa osiossa. Toista kauttaan Haas-tallissa ajavaa Schumacheria kismitti ulosajo erityisesti siksi, että hän uskoi VF-22-autossa olleen potentiaalia edetä ensimmäisen kerran F1-uralla viimeiseen aika-ajo-osioon.

Schumacherin ulosajo sattui Jeddan radan ykkössektorin loppupäässä, mutkissa 10–11. Ratkaiseva virhe oli kuitenkin tapahtunut jo hetkeä aiemmin mutkassa numero 9.

– Auto luisti vähän ysimutkassa, mikä aiheutti muutoksia rengaslämpötiloihin mutta myös siihen, missä asemassa auto oli. Ajoin (10. mutkan) kanttikiville 20–30 senttiä leveämmäksi kuin olisin halunnut, ja auto pohjasi. Autot ovat niin matalalla, että kun ajaa kanttikiville – varsinkin silloin, kun ne ovat yhtä korkeat kuin täällä – menettää kontaktin radan pintaan. Silloin ei ole mitään tehtävissä, Schumacher kertasi Sky Sportsin haastattelussa.

– Yleensä kun jotain menee pieleen, aika tuntuu hidastuvan. Näin seinän lähestyvän, ja pystyin valmistautumaan törmäykseen.

Aika-ajot keskeytettiin punaisilla lipuilla noin tunnin ajaksi. Schumacher pysyi tajuissaan, mutta hänet vietiin radan lääkäriasemalle tarkastettavaksi. Tämän jälkeen hänet lennätettiin vielä varotoimenpiteenä paikalliseen sairaalaan.

– Oloni on ihan hyvä. Kipuja ei ole juurikaan. Kun tuollaisesta selviää vahingoittumattomana, se vain osoittaa, miten turvallisia nykyautot ovat. 20 vuotta sitten tämä ei olisi ollut mahdollista. Kiitos kaikille, jotka ovat vieneet turvallisuusasioita eteenpäin.

Haas teki jo lauantaina päätöksen, ettei Schumacher osallistu sunnuntain kilpailuun.

– Se on yhdistelmä muutamia asioita. Haluamme suojella autoa ja kilpailla (kahden viikon kuluttua) Melbournessa, ja jos tänään tapahtuisi jotain, emme ehkä voisi tehdä niin. Haluan ehdottomasti saada pisteitä, ja otan ne nyt sitten Melbournessa.

Schumacher ajoi Jeddassa rajusti ulos myös viime vuoden kilpailussa. Hän yhtyi aika-ajotällinsä jälkeen monien muiden kuljettajien näkemykseen siitä, että kauden nopeimman katuradan turvallisuudesta olisi hyvä keskustella vielä tämän viikonlopun jälkeenkin.

– On asioita, joita pitää käydä läpi. En tiedä, mitä tulevaisuudessa tapahtuu, mutta meidän on syytä käydä vakavia keskusteluita.

Lue myös:

    Uusimmat