Romain Grosjeanin ex-pomo pelkää kuskin tapattavan itsensä – veti rahansa pois: "En pysty kohtaamaan leskeä ja hänen kolmea lastaan"

1:48
Romain Grosjeanin rajussa onnettomuudessa kävi suunnaton onni, ettei kuljettaja loukkaantunut vakavammin.

Romain Grosjeanin entinen F1-työnantaja Gene Haas ei halua olla osallisena ranskalaiskuljettajan IndyCar-projektissa, koska pelkää tämän satuttavan itsensä Bahrainin rajun F1-onnettomuuden perään.

Haas kertoo Racer-sivuston haastattelussa, että hänen oli alun perin tarkoitus sponsoroida Grosjeania IndyCar-sarjassa tämän menetettyä paikkansa Haasin F1-tallissa.

Pitkän uran moottoriurheilun parissa tehneen Haasin mieli kuitenkin muuttui Grosjeanin jouduttua vakavaan onnettomuuteen Bahrainin F1-kisassa marraskuun lopussa.

– Hän oli kysynyt, olisinko halukas sponsoroimaan häntä IndyCarsissa, ja olin varmaankin aluksi aika avoin sitä kohtaan, Gene Haas kertoo Racerille.

– Mutta sitten, kun hän ajoi ulos Bahrainissa, olin vain onnellinen, ettei hän tappanut itseään. Kun joku tuhoaa autonsa noin täydellisesti, en voisi olla onnellisempi, että hän pelastuu siitä.

Grosjean selvisi rajusta tulipalosta kämmenselkiensä palovammoilla, jotka kylläkin vaativat leikkaushoitoa. Haas ei silti halua enää olla tukemassa heti uuteen sarjaan siirtymistä. IndyCar-sarja tiedetään huippuvaaralliseksi.

– En tiedä. Hänellä on vaimo ja kolme lasta. Minä vain sanoin hänelle, etten halua nähdä, että annan hänelle rahaa ja sitten hän menee ja tapattaa itsensä, Haas tokaisee.

– Minusta vain tuntui, että hänen pitäisi jäädä kotiin ja pitää perheestään huolta. Hän selvisi todella isosta onnettomuudesta.

Haas toteaa, että pienikin muutos teräskaiteeseen osumisessa olisi voinut olla kohtalokas. Tästä syystä hän haluaisi nähdä Grosjeanin pitävän nyt taukoa ajamisesta, vaikka pitää tätä edelleen huippukuskina.

– En vain pysty käsittämään, miltä tuntuu kohdata leski ja hänen lapsensa. En vain pystyisi siihen. Siksi sanoin, että ”jää kotiin, en voi enää auttaa sinua”.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja