Rajuun onnettomuuteen joutuneen Sophia Flörschin tavoitteena on F1: "Ei ole järkeä luopua unelmastani onnettomuuden takia"

18-vuotias Formula 3-kuljettaja Sophia Flörsch joutui rajuun onnettomuuteen marraskuussa Kiinan Macaon kilpailussa. 11 tuntia kestäneessä leikkauksessa ollut saksalainen kertoo palaavansa radoille ensi vuonna tähtäimessään Formula 1:ssä ajaminen.

Videolla Mika Salo kommentoi C Morelle pahalta näyttänyttä F3-onnettomuutta.


Flörschin onnettomuus oli raju. Saksalaisen auto lähti ilmalentoon, osui matkalla japanilaiskuljettaja Sho Tsuboihin ja lensi turva-aitojen läpi valokuvajien tilaan lähes 300 kilometriä tunnissa.

Auto laskeutui pyörilleen, mutta hyytävän näköisessä tilanteessa loukkaantui Flörschin lisäksi myös kaksi valokuvaajaa ja yksi toimitsija, jotka vietiin sairaalaan tutkittavaksi. Saksalainen mursi selkänikamansa, mutta oli rajun kolarin jälkeen tajuissaan.

Videon tilanteesta voit katsoa tästä tai alta.

Flörsch kertoi Motorsport-Magazin.comille hämmästyneensä tapauksen laajasta uutisoinnista ympäri maailmaa. Viestejä sateli joka puolelta ja muun muassa entisen F1-kuljettajat Fernando Alonso ja Jenson Button huomioivat tapauksen.

– Onnettomuus tapahtui paikallista aikaa kello 15.30 ja sain puhelimeni samana iltana vasta kello 20.30. Minulla on satoja viestejä WhatsAppissa ja seuraajamääräni oli kasvanut Instagramissa 38 000:sta 155 000:een. Mietin, mitä oikein tapahtuu.

– Koin onnettomuuden eri tavalla, enkä tiennyt, että tilanne näytti niin pahalta. En ymmärtänyt, miksi kouluni opettajat kirjoittivat minulle. Ihmettelin, miten he tiesivät onnettomuudesta.

Saksalaiskuljettaja joutui sairaalassa 11 tuntia kestäneeseen leikkaukseen, jonka vaarana oli halvaantumisriski. Hän ei ole viikkoja myöhemminkään pystynyt lukemaan kaikkia tapauksesta kirjoitettuja uutisia.

Videon Flörsch näki vasta viisi päivää onnettomuuden jälkeen.

– Minulla meni muutama päivä palautua, sillä olin vahvoissa kipulääkkeissä. Yritin jättää onnettomuuden taakseni, koska olin onnellinen, että pystyin liikuttamaan kaikkia raajojani. Lääkäreiden mukaan minulla oli miljoonia suojelusenkeleitä.

Flörsch ei aluksi tiennyt kenenkään muun loukkaantuneen kolarissa. Nuoren naisen isä kertoi kuljettajalle kaikkien selvinneen.

– Puhkesin itkuun. Olisi ollut kaikista pahinta, jos jollekin muulle olisi käynyt onnettomuuden takia huonosti.

Saksalaisen uran jatko oli hetken aikaa vaakalaudalla. Hän kuitenkin päätti, ettei aio luopua intohimostaan eli kilpailemisesta.

– Olen ollut lajissa mukana 13 vuotta. Tämä on koko elämäni ja haluan ajaa F1:ssä. Minusta ei ole järkeä luopua unelmastani onnettomuuden takia. 

Flörsch uskoo isoäitinsä olleen hänen suojelusenkelinsä. Lääkäreiden mukaan toipuminen etenee hyvin, ja 18-vuotias voi palata auton rattiin jo alkuvuodesta.

– He ovat sitä mieltä, että olen helmikuussa tai maaliskuun alussa tarpeeksi hyvässä kunnossa palatakseni kilpa-autoon.

Lue myös:

    Uusimmat