F1

F1

Formulakausi käynnissä!

Koko kausi suorana C Moressa

Katso lisää

Miten tämä on edes mahdollista? F1-kuski Romain Grosjean selviämässä vähällä karmivasta kolarista

3:20
Bahrainin GP:ssä järkyttävä kolari: Romain Grosjean pääsee kuin ihmeen kaupalla liekkien keskeltä ulos autosta.

Haasin tallipäällikkö Günther Steiner kertoi sunnuntaina illalla hyviä uutisia Romain Grosjeanista, joka ajoi rajulla tavalla ulos Bahrainin GP:ssä.

Haas-kuljettaja Grosjean lensi vauhdilla päin ratakaidetta kisan ensimmäisellä kierroksella. Osuman yhteydessä auto halkesi kahteen osaan. Sen lisäksi osuma aiheutti räjähdysmäisen tulipalon.

Kuin ihmeen kaupalla Grosjean onnistui kipuamaan ulos autosta, vaikka hän oli yhä isojen liekkien keskellä.

Grosjean siirrettiin ambulanssiin ja hänet kuljetettiin helikopterilla sairaalaan.

Haasin tallipäällikön Günther Steinerin mukaan Grosjean on pääsemässä varsin vähällä, vaikka tilanne näytti todella rajulta.

– Puhuin juuri hänen kanssaan puhelimessa. Hän pysyy yön yli sairaalassa, sillä he haluavat tarkkailla hänen olotilaansa. Vaikuttaa siltä, ettei yksikään luu mennyt rikki, Steiner kertoi muun muassa GP Blogin mukaan.

– Hänen käsissään on palovamman jälkiä, mutta niitä ei ole missään muualla. Ja hän on virkeänä. Olen hyvin iloinen siitä, Steiner jatkoi.

Tiedot ovat melkoisia, sillä Grosjeanin auto meni läpi ratakateista. Sen lisäksi Haas-auton ohjaamo oli täysin liekkien keskellä.

Tilanteen pelastaviksi enkeleiksi ovat muodostumassa F1-kuljettajien käyttämät ajohaalarit ja varusteet, jotka kestävät tulta. Sen lisäksi Bahrainin ratavirkailijat ja kansainvälisen autoliiton FIA:n lääkäriauto olivat nopeasti paikalla kolarin jälkeen.

Video tilanteesta näkyy jutun yläreunasta.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja