Romain Grosjeanilta pysäyttävä paljastus: näin kammottava F1-onnettomuus vaikuttaa hänen jokapäiväiseen elämäänsä

Viime vuosien pelottavimmasta F1-onnettomuudesta tuli maanantaina kuluneeksi tasan vuosi. Romain Grosjean ajoi vuoden 2020 Bahrainin GP:ssä ulos kammottavalla tavalla.

Kukaan kyseistä kisaa seurannut tuskin koskaan unohtaa sitä näkyä, joka Sakhirin radan kolmosmutkan jälkeen aukeavalla suoralla vallitsi Grosjeanin ulosajon jälkeen. Yhtä vaikea on unohtaa myöskään sitä, kun Grosjean riuhtoi liekkimeren keskellä itsensä vapaaksi autostaan ja pakeni kuolemalta.

Vuosi onnettomuuden jälkeen Grosjean kertoi Nico Rosbergin Youtube-kanavalla toipumisestaan.

– Oikea käsi voi ihan hyvin, vasen ei niin hyvin.

Grosjeanin vasen käsi oli onnettomuushetkellä liekkimeren puolella.

– Voin elää melkein tavallisesti. En kestä kylmää, ja (vasen) käsi ei saa saada aurinkoa kahteen vuoteen. Käytän aurinkorasvaa ja vaatteita. Käteen satuu 23 tuntia päivässä, ja minun täytyy tehdä kuntoutusliikkeitä 10 minuutin välein, etten menetä liikkuvuutta.

– Elämä ei ole vain ruusuista ja mukavaa, mutta minulla on kaksi kättä, voin ajaa autolla ja leikkiä lasteni kanssa. Vain sillä on merkitystä.

Grosjean sanoo nyt nauttivansa elämän pienistä asioista enemmän kuin ennen kolaria. Hänen lapsensa puolestaan saavat isältään aiempaa enemmän huomiota.

– On elämä ennen ja jälkeen sen päivän. Ei voi olla niin, että joutuu tällaiseen tilanteeseen ja pysyy täysin muuttumattomana.

– Elämä on meille joskus itsestäänselvyys, mutta se voi myös olla mennyttä hyvin nopeasti.

Lue myös:

    Uusimmat