F1

F1

Formulakausi käynnissä!

Koko kausi suorana C Moressa

Katso lisää

F1-kuskin pelastuminen suoranainen ihme – videot Bahrainin GP:n karmivasta onnettomuudesta vetävät hiljaiseksi

1:48
Romain Grosjeanin onnettomuus eri kuvakulmista.

Haas-kuljettaja Romain Grosjeanin kohtaama onnettomuus Bahrainin GP:n lähdössä oli yksi viime F1-sarjan vuosikymmenten hirvittävimmistä. Ranskalaiskuljettajan pelastuminen autostaan on suoranainen ihme.

Grosjean osui lähtötaistelussa yhteen AlphaTaurin Daniil Kvjatin kanssa ja hänen autonsa suuntautui jyrkästi radan oikealle puolelle.

Haasin auto iskeytyi teräskaiteeseen, katkesi kerralla keskeltä kahtia ja räjähti sadan kilon polttoainelastissa liekkeihin. Grosjean jäi täysin tulimeren keskellä olleeseen etuosaan ohjaamoonsa. 

Onni onnettomuudessa oli se, että Grosjean pysyi tilanteessa tajuissaan. Hän nousi ripeästi ylös palavasta autostaan ja pääsi ratavirkailijoiden auttamana turvaan. Tv-kuvissa näkyi kuitenkin, että ranskalaiskuski oli loukkaantunut kävellessään taluttajiensa kanssa ambulanssiin.

Haas-tallin mukaan Romain Grosjean sai lieviä palovammoja käsiinsä ja nilkkoihinsa, mutta on muuten kunnossa. Hänet siirrettiin kuitenkin varotoimenpiteenä sairaalaan tarkempia tutkimuksia varten.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja