Näin kropallesi tapahtuu, jos et käy kahteen päivään suihkussa

Suihkun väliin jättäminen päiväksi tai kahdeksi ei ole maailmanloppu, mutta kuten tulet huomaamaan, se voi olla todella ällöttävää.

Jokainen meistä kantaa kehossaan noin tuhatta erilaista bakteeria. Useimmat näistä bakteereista ovat hyviä yksilöitä, jotka pitävät haitalliset bakteerit loitolla. Hyvät bakteerit eivät kuitenkaan pärjää pitkään yksin, vaan tarvitsevat avukseen suihkua ja saippuaa.

Monet meistä käyvät suihkussa päivittäin. Suihkussa käymisestä on tullut osa päivittäisiä rutiinejamme, mutta tiesitkö, että päivittäinen peseytyminen ei ole yhtä yleistä vanhempien, noin 50–60-vuotiaiden keskuudessa.

Tavaroiden koskettelu ja kaupungilla kulkeminen tekevät sinut likaiseksi, vaikka et olisikaan hikoillut kunnolla. Jos jätät suihkun väliin, kehossasi asustelevat haitalliset bakteerit voivat ajautua silmiisi, nenääsi ja suuhusi tehden sinut sairaaksi.

Paras vaihtoehto: Nopea suihku joka päivä 

Myös hienhaju on yksi erinomainen syy käydä päivittäin suihkussa. Vaikka hienhaju ei ole terveysriski, se voi aiheuttaa ongelmia sosiaalisissa tilanteissa. 

Moni ajattelee virheellisesti, että pistävä hienhaju on peräisin hiestä itsestään. Hienhaju on kuitenkin itse asiassa peräisin bakteereiden tuottamista kaasuista, jotka syntyvät niiden kuluttaessa kehon proteiinia ja rasvahappoja. 

Vaikka sinun täytyisikin jättää suihku välistä, ihotautilääkärit suosittelevat pitämään huolta kainaloiden, nivusten ja kasvojen puhtaudesta jollakin muulla tavoin. Nämä paikat ovat nimittäin erinomaisia kasvualustoja bakteereille.

Vaikka säännöllinen suihkussa käyminen onkin tärkeää hygienian kannalta, pitkien ja kuumien suihkun ottaminen ei ole suositeltavaa. Kuuman suihkun alla seisominen poistaa iholtasi tärkeitä öljyjä ja kuivattaa ihoa.

Jokapäiväinen suihkussa käyminen ei myöskään tarkoita sitä, että sinun tulisi pestä hiuksesi joka päivä. Jokapäiväinen pesu voi tehdä hiuksistasi kuivat ja hauraat.

Flunssakausi on pahimmillaan, jolloin käsien pesuun kannataakin kinnittää erityistä huomiota. Mutta tiesitkö, että monikaan meistä ei pese käsiään riittävän huolellisesti? 


Lähde: Twentytwowords 

Lue myös:

    Uusimmat