Näin Kaius Niemi törttöili humalassa parkkihallissa – video näyttää, kuinka peruutti autollaan päin tolppaa

Kaius Niemi törttöili autolla humalassa parkkihallissa, teko tallentui videolle 1:27
Tilanne tallentui valvontakameroihin, katso video yläpuolelta.

Helsingin Sanomien ex-päätoimittaja Kaius Niemi sai tänään tuomion törkeästä rattijuopumuksesta Helsingin käräjäoikeudessa.

Helsingin Sanomien entistä vastaavaa päätoimittajaa Kaius Niemeä kärähti ratista Sanomatalon parkkihallissa viime marraskuussa.

Kaius Niemi kiisti törkeän tekomuodon ja myönsi perusmuotoisen rattijuopumuksen. Niemi on aiemmin kertonut, ettei hänen tarkoituksenaan ollut lähteä ajamaan autoa vaan siirtää se parkkihallista.

Niemen yritys poistua parkkihallista tallentui myös valvontakameralle.

Videolla näkyy, kuinka Niemi muun muassa peruuttaa autonsa tolppaan. Videolla näkyy myös, miten rakennuksen vartijat estävät Niemeä poistumasta parkkihallista autollaan ja lopulta pyytävät tämän mukaansa asian selvittämiseksi.

On pahoillaan

Niemen asianajajan Kai Kotirannan mukaan törkeän tekomuodon kiistäminen liittyy siihen, ettei puolustuksen mukaan törkeä tekomuoto täyty.

– Puolustus katsoo, että tapahtumat sinänsä ovat riidattomia ja kyse on vakavasta teosta. Mutta tunnusmerkistössä tarkoitettu vakava vaara ei tässä tapauksessa täyty, kun teko on tapahtunut suljetussa parkkihallissa. Teko ei ole aiheuttanut tunnusmerkistössä tarkoitettua vaaraa ulkopuoliselle tai kenellekään muulle.

Kotirannan mukaan Niemi on edelleen hyvin pahoillaan tapahtuneesta.

– Kyllä voi jokainen itse kuvitella miten raskasta se on. Mutta tietysti vastuuhenkilö löytyy, kun katsoo peiliin. Kyllä jokainen, joka tähän syyllistyy, tietää toimineensa väärin. Hän on äärimmäisen pahoillaan tapahtuneesta.

Näin Kaius Niemen asianajaja kommentoi tapausta ennen oikeuskäsittelyä:

Kaius Niemen asianajaja haastattelussa – tästä syystä Niemi kiistää törkeän rattijuopumuksen 4:29

*Päivitys kello 15.56: Juttua päivitetty Kaius Niemen saatua tuomion syytteestään.

Lue myös:

    Uusimmat