Näin hoidat helleihoa luonnollisesti

Kesäinen ihonhoito ei tarkoita pelkkää aurinkovoiteen levittämistä. Näillä vinkeillä ihosi hehkuu kauneimmillaan koko lomakauden ajan.

Näillä vinkeillä hoidat ihoasi luonnollisesti myös silloin, kun aurinko paahtaa kuumimmillaan. Lomakautena on hyvä antaa ihon myös levätä kunnolla.

Mene metsään

Saastemäärät kasvavat helteellä, kun kuumuus ja autojen pakokaasut jylläävät paikoillaan. Älä kuitenkaan jää sisälle kökkimään, vaan lähde kävelylle luontoon. Tee päivittäinen kävelyretki jonnekin, jossa kasvaa paljon puita. Ihosi saa kaipaamansa happihyppelyn.

Etsi vaihtoehto aurinkosuojalle

Lämpö voi tehdä normaalistakin ihosta herkän. Lisäksi aurinkosuojavoiteissa on ainesosia, jotka voivat ärsyttää ihoa. Jos ihosi ei joudu olemaan paljon auringossa, voit käyttää luonnollisia UV/UVB-suodattimia, kuten titaanioksidia ja sinkkioksidia. Myös mineraalijauhe suojaa ihoa auringolta.

Älä unohda kosteutusta

Älä unohda juoda päivän mittaan, sillä iho kaipaa kosteutusta. Voit lisätä veteesi myös muita hyvää tekeviä ainesosia, kuten rauhoittavaa kurkkua, antioksidantteja sisältäviä marjoja tai tulehdusta estävää inkivääriä.

Päivitä ruokavaliosi

Se miten syömme näkyy oitis ihossamme. Kesä on otollista aikaa lisätä ruokavalioonsa vihanneksia ja hedelmiä. Ne sisältävät antioksidantteja ja niissä on tulehduksia vähentäviä ominaisuuksia. Kun terveydentilasi paranee, myös ihosi voi hyvin.

Anna ihosi levätä

Ihon on välillä hyvä antaa levätä. Jätä siis meikkaaminen vähemmälle ja pidä ihonhoito minimissä. Jos käytät kosmetiikkaa, valitse luomutuotteita, joissa on vain vähän ainesosia. Hae ainesosat ihonhoitoon puutarhastasi: aloe vera rauhoittaa ihoa, inkivääri antaa ihollesi lisää energiaa ja valkuainen tiivistää ihohuokosia.

Lue myös:

AVA, Maarit Rasi

Kuva: Shutterstock

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja