Mainos

Myrskytuulia, lentäviä tavaroita, kaatuneita puita – tällainen on joulun paluuliikenne

Joulun paluuliikennettä maanteillä haittaavat voimakkaat myrskypuuskat maan etelä-, länsi- ja lounaisosissa. Sähkölinjoja ja puita on kaatunut useille teille, ja voimakkaat, yli 30 metriä sekunnissa puhaltavat tuulenpuuskat haittaavat liikennettä. Tuuli on kovimmillaan länsirannikolla ja Uudellamaalla iltapäivällä kolmen ja neljän aikoihin.

– Tuuli voi vaikeuttaa liikkumista tiellä. Jos tulee autolla esimerkiksi metsäalueelta tielle, voi tempaista hyvin voimakas tuuli. Toivotaan, että paluuliikenne ajoittuu myöhemmälle iltapäivälle, Liikenneviraston liikennekeskuspäällikkö Marketta Udelius kertoo MTV3 Uutisille.

Liikennemäärät teillä kasvavat puolenpäivän jälkeen, ja suurimmat liikennemäärät ajoittuvat välille klo 14-18. Udeliuksen mukaan joulun paluuliikenne ei välttämättä kuitenkaan ole yhtä vilkasta kuin menoliikenne.

Tällä hetkellä isoja teitä ei ole suljettuna, mutta ainakin Hangosta Mäntsälään menevällä tiellä numero 25 on myrskyvaurioita. Myrskyvaurioita on myös Inkoossa.

– Lauttaliikenne on keskeytetty huonon sään vuoksi ja sähköjohtoja on pudonnut isompinumeroisilla teillä. Tietysti teillä voi olla oksia ja tavarat saattavat lentää myrskypuuskissa, Udelius luettelee myrskyn vaikutuksia.

Udelius muistuttaa, että vaikka ilma on plussan puolella, voi tien pinta olla jäinen.

– Keski-Suomessa ja Etelä-Pohjanmaalla liikutaan nollan tienoilla. Oulun rannikkoseutu on vetinen. Karkeasti ottaen voi sanoa, että Itä- ja Pohjois-Suomessa on lunta, muualla vettä ja räntää.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.