Suomea piesseen Aapo-myrskyn rippeet huonontavat ajokeliä ja junaliikenne sakkaa ratavaurioiden vuoksi

1:35
Myrsky katkaisi sähköt kymmeniltä tuhansilta talouksilta.

Keskiviikkona etenkin keskistä ja itäistä Suomea kurittaneen myrskyn rippeet saattavat haitata liikennettä myös tänään aamulla.

Esimerkiksi Etelä-Savon pelastuslaitos muistuttaa, että ylimääräistä aikaa on syytä varata aamuliikenteeseen etenkin sivuteillä.

Ilmatieteen laitos puolestaan varoittaa tamppaantuneen lumen liukastamista jalkakäytävistä Kanta- ja Päijät-Hämeessä, Pirkanmaalla, Keski-Suomessa ja Etelä-Savossa.

Sähköttömiä talouksia oli myräkän murjoessa enimmillään noin 60 000. Aamuyöllä neljän jälkeen sähköttömiä talouksia oli edelleen noin 36 000.

Ratavauriot haittaavat junaliikennettä

Myrskyn radalle kaatamat puut aiheuttavat häiriöitä junaliikenteelle idässä. Rataliikennekeskuksen mukaan sähköradan rakenteet ovat vaurioituneet Parikkala–Joensuu-rataosuudella, minkä vuoksi henkilöjunat korvataan linja-autoilla Parikkalan ja Kesälahden välillä.

Korjausarvion mukaan sähköradan korjaustyöt saataneen tehtyä päivän aikana.

Jo keskiviikkoiltana kerrottiin junaradan rakenteisiin kaatuneen puun katkaisseen junaliikenteen välillä Humppila–Toijala Turun ja Tampereen välisellä rataosuudella. VR:n mukaan vika saataneen korjattua torstaina aamulla. Ainakin aamujuna Turusta Tampereelle korvataan kuitenkin linja-autoilla.

Myös Pieksämäen ja Kouvolan sekä Pieksämäen ja Mäntyharjun välillä aamun junia korvataan linja-autoilla myrskystä johtuvien sähköratavaurioiden vuoksi. Rataliikennekeskus ei antanut arviota korjausaikataulusta.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja