Mainos

Myrsky kaatoi puita ja katkoi tuhansilta sähköt

Eilisen ja yön myrskyssä katkenneet sähköt on saatu korjattua lähes kokonaan. Vattenfall on korjannut sähkövikansa täysin, Fortumilla sähköttä on vielä 1200 asiakasta Etelä-Suomessa.

Korjaustyöt jatkuvat, sillä eilen vääntyneet puut voivat vielä rysähtää sähkölinjojen päälle.

Yhtiöt varautuvat edelleen sähkökatkoihin, sillä tuulen on ennustettu kovenevan iltapäivän ja illan mittaan.

Palokunta huolehtii, ettei kerrostalon julkisivuremontti aiheuta vaaratilanteita kovan syysmyrskyn vuoksi Helsingissä 10.11.2008.

Hätäkeskusten mukaan viimeöinen myrsky laantui etelässä puoleen yöhön mennessä. Illan aikana hätäkeskuksille tuli satoja ilmoituksia kaatuneista puista ja tuulen repimistä katoista.

Vantaalla tuuli irrotti 600 neliömetriä kattoa Bauhaus-myymälästä, ja Helsingissä puu kaatui poliisiauton päälle. Poliisi selvisi kuitenkin tilanteesta sairaalakäynnillä.

Espoon Vermossa kova tuuli romahdutti Suomen suurimman golfharjoitteluhallin. Golfhallin toiminnasta vastaavan Timo Bergin mukaan halli ei ole aiemmin kärsinyt yhtä suuria vahinkoja.

- Pahoin pelkään, että Vermon kausi 2008-2009 on ohi, hän kommentoi Golfpiste.comin mukaan.

Kirkkonummen seudulla palokuntaa työllistivät muun muassa revenneet katot.

Syysmyräkkä katkoi sähköjä myös Itä-Suomessa

Illalla ja yöllä puhaltanut kova tuuli aiheutti sähkökatkoksia kymmenilletuhansille asiakkaille Itä-Suomessa. Etelä-Savossa sähköt olivat poikki noin 20 000 asiakkaalta sekä noin 6 000 taloudelta Pohjois-Savossa ja Pohjois-Karjalassa. Aamulla kahdeksan aikaan suurin osa vioista oli jo korjattu ja sähköttömiä talouksia oli noin 800.

Suur-Savon Sähkön alueella Mikkelin seudulla häiriöt alkoivat eilis-iltana puoli kahdeksan aikaan, minkä jälkeen korjaustöihin osallistui yli 70 henkilöä. Korjausajat venyivät 2-5 tuntiin. Tiedossa olevat viat saataneen korjattua aamun aikana.

Pohjois-Karjalassa sähköttä on parisataa asiakasta muun muassa Kiteellä, Kesälahdella, Tohmajärvellä ja Rääkkylässä.

Tuuli voimistuu jälleen iltapäivällä

Meteorologi Pekka Pouta ennustaa, että etelään tekee tuloaan uusi rankkasade. Iltapäivällä tuuli vahvistuu uudelleen lähelle myrskylukemia eteläisillä merialueilla.

Tiehallinto varoittaa tienkäyttäjiä tiealueille kaatuneista puista ja puuskittaisesta tuulesta erityisesti maan etelä- ja keskiosissa.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.