Myrsky iski täysillä Ahvenanmaalle: Ihmisiä kehotetaan pysymään sisällä ja päiväkotilapsia on pyydetty jäämään kotiin

Ahvenanmaalla kehotetaan ihmisiä pysymään sisällä toistaiseksi 0:17
Ahvenanmaalla kehotetaan ihmisiä pysymään sisällä voimakkaiden tuulten vuoksi.

Ahvenanmaalla kehotetaan ihmisiä pysymään sisällä voimakkaiden tuulten vuoksi, kerrotaan Ahvenanmaan hätäkeskuksesta. Kehotus on voimassa toistaiseksi ja koskee koko Ahvenanmaata.

Ahvenanmaalainen Mika Gustafsson kertoo MTV Uutisille, että Maarianhaminan keskustassa on kaatunut puita ja lapsia on pyydetty jäämään kotiin päiväkotiin menemisen sijaan.

– Ruokatarvikkeet tulevat lautoilla ja uskon, että kauppojen hyllyt tulevat olemaan tyhjänä.

Iso osa Ahvenanmaasta on tällä hetkellä sähköttä ja mobiiliverkko ei toimi normaalisti, kertoo palotarkastaja Ted Andersson STT:lle. Hätäkeskus yrittää saada tällä hetkellä tilannekuvaa kunnista.

Anderssonin mukaan tähän mennessä ei ole tullut ilmi vakavia henkilövahinkoja. Vaaratilanteita on kuitenkin syntynyt.

Hätäpuheluissa ongelmia

Mobiiliverkon toiminnan häiriöt aiheuttavat sen, että hätäpuheluiden soittaminen voi olla paikoin estynyt. Viime yönä alkanut myrsky on aiheuttanut Kyberturvallisuuskeskuksen mukaan merkittäviä viestintäpalveluiden häiriöitä erityisesti matkaviestinverkoissa, joka vaikuttaa erityisesti Ahvenanmaalla.

Viestintäpalvelut saataneen valtaosin toimintaan keskiviikkoiltaan mennessä, arvioi Kyberturvallisuuskeskus. Yksittäisten tukiasemien häiriöiden korjaaminen kestää ainakin torstaihin asti.
Kiinteiden puhelin- ja laajakaistaverkkojen toimivuuteen myrsky ei ole vaikuttanut. 

Lue myös:

    Uusimmat