Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

Murotaikinan perusohje

Julkaistu 07.02.2002 16:28

Murotaikinan perusaineet ovat sokeri, rasva, jauhot (1:2:3, 1=100 g sokeria, 2=200 g rasvaa, 3=300 g jauhoja) ja muna.

mittakannu

mittakannuCopyright Alma Media Oyj 2001

100 g (runsas 1 dl)
sokeria
200 g margariinia tai voita
1 muna
250-300 g (n. 5 dl) vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta

Sekoita kuivat aineet kulhossa ja lisää paloiteltu rasva sormenpäillä nyppien niin, että seos on tasarakenteista. Lisää kananmuna. Sekoita tasaiseksi.

Murotaikinaa voidaan muunnella lisäämällä taikinaan erilaisia makuaineita. Useimmat pikkuleivät ovat murotaikinan muunnoksia.

Monitoimikoneella: Sekoita kuivat aineet ja kylmä rasva leikkuuterällä. Lisää muna. Sekoita nopeasti tasaiseksi.

Voit valmistaa taikinasta erilaisia pikkuleipiä (lusikkaleipiä, hilloruusukkeita, kookostankoja, suklaaleipiä, kaneliässiä) tai piirakkapohjia. Pikkuleivät paistetaan 175-200 asteessa uunin yläosassa. Piirakkapohja taputellaan jauhotetuin käsin piirakkavuoan pojalle ja paistetaan 200 asteisessa uunissa 15-20 minuuttia.

Lisää aiheesta:

Voiko "aivot sammuttaa" näin helposti illalla? Unilääkäri arvioi somekikanAinakin yksi seikka pastapaketin kyljestä kannattaa tarkistaaTämä iho-oire kertoo, ettei kyse ole vain ihon kuivumisesta – "Kunnon tulehdusreaktio käynnissä"Moottoripyöräilijä liukui auton alle – miten tästä voi selvitä hengissä?Vaarallinen punkkitauti vie yhä useamman sairaalahoitoon – tee heti näin!Päiväkodin aloitusiällä yhteys antibioottikuurien määrään – "Pitää käyttää vain oikeaan tarpeeseen"
Lifestyle

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle
  • 19:01
    Nukkuminen

    Voiko "aivot sammuttaa" näin helposti illalla? Unilääkäri arvioi somekikan

  • 16:45
    Ruoka

    Ainakin yksi seikka pastapaketin kyljestä kannattaa tarkistaa

  • 15:01
    Talvi-ihon hoito

    Tämä iho-oire kertoo, ettei kyse ole vain ihon kuivumisesta – "Kunnon tulehdusreaktio käynnissä"

  • 13:29
    Brasilia

    Moottoripyöräilijä liukui auton alle – miten tästä voi selvitä hengissä?

  • 11:25
    Punkit

    Vaarallinen punkkitauti vie yhä useamman sairaalahoitoon – tee heti näin!