Murotaikinan perusohje

Julkaistu 07.02.2002 16:28

Murotaikinan perusaineet ovat sokeri, rasva, jauhot (1:2:3, 1=100 g sokeria, 2=200 g rasvaa, 3=300 g jauhoja) ja muna.

mittakannumittakannuCopyright Alma Media Oyj 2001

100 g (runsas 1 dl)
sokeria
200 g margariinia tai voita
1 muna
250-300 g (n. 5 dl) vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta

Sekoita kuivat aineet kulhossa ja lisää paloiteltu rasva sormenpäillä nyppien niin, että seos on tasarakenteista. Lisää kananmuna. Sekoita tasaiseksi.

Murotaikinaa voidaan muunnella lisäämällä taikinaan erilaisia makuaineita. Useimmat pikkuleivät ovat murotaikinan muunnoksia.

Monitoimikoneella: Sekoita kuivat aineet ja kylmä rasva leikkuuterällä. Lisää muna. Sekoita nopeasti tasaiseksi.

Voit valmistaa taikinasta erilaisia pikkuleipiä (lusikkaleipiä, hilloruusukkeita, kookostankoja, suklaaleipiä, kaneliässiä) tai piirakkapohjia. Pikkuleivät paistetaan 175-200 asteessa uunin yläosassa. Piirakkapohja taputellaan jauhotetuin käsin piirakkavuoan pojalle ja paistetaan 200 asteisessa uunissa 15-20 minuuttia.

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle