Hyppää pääsisältöön
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Julkaisupäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta ja kehitys
  • Jaakko Hietanen
    Head of Digital Development
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • Makuja
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
MTV Uutiset on sitoutunut noudattamaan Journalistin ohjeita
  • Julkisen sanan neuvosto (JSN)
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista

Murotaikinan perusohje

Julkaistu 07.02.2002 16:28

Murotaikinan perusaineet ovat sokeri, rasva, jauhot (1:2:3, 1=100 g sokeria, 2=200 g rasvaa, 3=300 g jauhoja) ja muna.

mittakannumittakannuCopyright Alma Media Oyj 2001

100 g (runsas 1 dl)
sokeria
200 g margariinia tai voita
1 muna
250-300 g (n. 5 dl) vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta

Sekoita kuivat aineet kulhossa ja lisää paloiteltu rasva sormenpäillä nyppien niin, että seos on tasarakenteista. Lisää kananmuna. Sekoita tasaiseksi.

Murotaikinaa voidaan muunnella lisäämällä taikinaan erilaisia makuaineita. Useimmat pikkuleivät ovat murotaikinan muunnoksia.

Monitoimikoneella: Sekoita kuivat aineet ja kylmä rasva leikkuuterällä. Lisää muna. Sekoita nopeasti tasaiseksi.

Voit valmistaa taikinasta erilaisia pikkuleipiä (lusikkaleipiä, hilloruusukkeita, kookostankoja, suklaaleipiä, kaneliässiä) tai piirakkapohjia. Pikkuleivät paistetaan 175-200 asteessa uunin yläosassa. Piirakkapohja taputellaan jauhotetuin käsin piirakkavuoan pojalle ja paistetaan 200 asteisessa uunissa 15-20 minuuttia.

Lifestyle

Lisää aiheesta:

Kolme selvää tuntomerkkiä: Tunnistat hyvän ja kypsän avokadon helpostiJo yli kaksi miljoonaa on nähnyt Weksin riipaisevan videon – onko se Suomen Youtuben historian paras?Mervi joutui teho-osastolle saatuaan naarmun joulukuusesta – "Jos mietit ambulanssin soittamista yöllä, soita!""Pierukävely" voi helpottaa vatsavaivojaNopea konsti irrottaa viinirypäleet tertusta – testaa nerokas kikka!Millaisia virheitä kodin valaistuksessa voi tehdä? "Yksi tosi tyypillinen moka"

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle
  • 08:14
    Ruokaniksit

    Kolme selvää tuntomerkkiä: Tunnistat hyvän ja kypsän avokadon helposti

  • 07:19
    YouTube

    Jo yli kaksi miljoonaa on nähnyt Weksin riipaisevan videon – onko se Suomen Youtuben historian paras?

  • 06:41
    Sairaudet ja taudit

    Mervi joutui teho-osastolle saatuaan naarmun joulukuusesta – "Jos mietit ambulanssin soittamista yöllä, soita!"

  • Eilen18:59
    Vatsavaivat

    "Pierukävely" voi helpottaa vatsavaivoja

  • Eilen17:06
    Ruokaniksit

    Nopea konsti irrottaa viinirypäleet tertusta – testaa nerokas kikka!