Muotijätti Calvin Klein ihastuttaa tasa-arvoa puolustavalla kampanjallaan – mainoskasvona muun muassa transsukupuolinen Jari

Presidentti Trump otti kantaa Black Lives Matter -liikkeeseen:"Kukaan ei ole tehnyt enemmän afrikanamerikkalaisten hyväksi kuin minä" 0:48
Video: Presidentti Donald Trump ottaa kantaa Black Lives Matter -kampanjaan

Tunnettu muotibrändi Calvin Klein toteutti kampanjan, jonka mainoskuvissa poseeraavat vähemmistön edustajat. Muotijätin kampanjasta kertoo CNN

Viime viikolla vietettiin Pride-viikkoa, jolloin ihmiset kokoontuvat maailmanlaajuisesti juhlistamaan erilaisuutta. 

Pride-liike puolustaa muun muassa sukupuoli- ja seksuaalivähemmistöjen oikeuksia. Tänä vuonna sukupuolivähemmistöjä juhlivia Pride-kulkueita ja -tapahtumia jouduttiin perumaan tai lykkäämään monissa maissa koronaviruspandemian vuoksi.

Myös suuri vaatebrändi Calvin Klein on osallistunut Pride-viikkoon kampanjallaan, jonka kasvona poseeraa tummaihoinen transsukupuolinen Jari Jones.

Kampanjassa on mukana yhteensä yhdeksän niin sanottua LGBT-mallia, jotka ovat homo-, lesbo-, trans- tai muunsukupuolisia. 

Myös näyttelijänä ja aktivistina tunnettu Jones jakoi omalla Instagram-tilillään useita kuvia, joissa hän poseeraa niin yksin kuin kavereidensa kanssa valtavan Calvin Kleinin mainostaulun edessä. 

Yhdessä kuvassa Jones juhlistaa saavuttamaansa merkkipaalua posauttamalla samppanjapullon auki juoman kuohuessa Manhattanin kävelykadulle. 

Jos kuvat eivät näy, voit katsoa ne täältä

– On ollut todella suuri kunnia ja ilo olla kuvassa autenttisena itsenäni ja esitellä kehonkuvaa, joka on aivan liian usein ollut demonisoitu ja jota on pidetty rumana ja kelvottomana ja jonka vuoksi on jopa tapettu, Jones kommentoi.

Jos kuvat eivät näy, voit katsoa ne täältä

"Heillä on vain suuri unelma"

Calvin Klein kertoo lausunnossaan, että yhdeksän rohkeaa mallia valittiin heidän voimannuttavien ja samaistuttavien tarinoidensa vuoksi. Kampanjakuvilla halutaan jakaa positiivista viestiä identiteetistä ja itsetunnosta. 

Kampanjaan valitut mallit kertovat palasen tarinastaan Calvin Kleinin YouTube-videolla. Jones sanoo olevansa eräänlainen pioneeri kaltaisilleen nuorille, jotka eivät erilaisuutensa vuoksi saa ääntään kuuluviin. 

– Jotkut näistä nuorista ovat tulleet New Yorkiin ilman latin latia – heillä on vain ollut suuri unelma. Mutta on asioita, jotka ovat heitä vastaan: he ovat väärän värisiä, outoja, transseksuaaleja – haluan olla heidän tukenaan, Jones sanoi. 

Lähteet: CNN, Instagram

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja