Muodin huipulle -kisaaja luomuksissa näkyvät maskuliinisuuden ja sukupuolinormien herättämät mietteet: "Haluan haastaa katsojan ajattelemaan "

34:46
Muodin huipulle -kisaajat julkistettiin suorassa lähetyksessä – katso julkistustilaisuus videolta!

Jarkko Karppinen kilpailee tulevan Muodin huipulle -kauden voitosta.

Muodin huipulle -ohjelma palaa helmikuussa televisioruutuihin uusien suunnittelijalupausten voimin. Yksi tulevalla kaudella nähtävistä kilpailijoista on Lahdessa asuva 23-vuotias Jarkko Karppinen.

Karppinen valmistui toukokuussa LAB-ammattikorkeakoulun Muotoiluinstituutista puettavan muotoilun koulutusohjelmasta. Lisäksi hän on opiskellut vaatetusartesaaniksi. Karppinen on suunnitellut vaatteita enimmäkseen koulutöinään, mutta työstänyt sivussa myös omia projektejaan.

Karppinen kertoo kiinnostuneensa yläasteikäisenä vaatteista ja itseilmaisusta.

– En tiennyt yhtään, mihin menen [yläasteen jälkeen]. Tiesin, että osaan ommella, koska olin aina ollut koulussa tekstiilikäsitöissä. Sieltä sitten päädyin opiskelemaan tätä, hän kertaa.

Karppinen suunnittelee pääasiassa mustia vaatteita. Hän tykkää muokata käyttämiään materiaaleja esimerkiksi langanpätkillä, niiteillä, nahalla ja vanhoilla lävistyskoruilla.

Karppinen kertoo pohtineensa paljon muun muassa maskuliinisuutta ja sukupuolinormeja, joka näkyy osaltaan hänen suunnittelemissaan vaatteissa. Hän haluaa herättää vaatteillaan ihmisiä ajattelemaan miesten pukeutumiseen kohdistuvia asenteita.

– Suomessa on pitkään ollut asenne tietynlaisten miesten pukeutumista kohtaan. Ilmapiiri ei ole ollut niin hyväksyvä, hän sanoo.

– Pääkaupunkiseudulla on eri tilanne, mutta voin sanoa, että Lahdessa on vielä vähän semmoinen nihkeämpi ilmapiiri. Haluan haastaa katsojan ajattelemaan asioita, hän jatkaa.

Karppinen ajattelee valttikorttinsa Muodin huipulle -kilpailussa olevan se, että hän on yksi joukon nuorimmista, eikä hänellä ole vielä esimerkiksi omaa yritystä ja sen mahdollisesti mukanaan tuomia paineita kaupallisuudesta ja myymisestä.

– Uskallan ehkä kokeilla täällä omiakin rajojani, hän sanoo.

Katso Muodin huipulle -julkistustilaisuus yllä olevalta videolta!

Muodin huipulle alkaa helmikuussa MTV Katsomossa ja MTV3-kanavalla!

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja