He toimivat tulevan Muodin huipulle -kauden vakiotuomareina!

Muodin huipulle -tuomarit Sami Sykkö ja Miisa Grekov paljastavat parhaat muotivinkkinsä 7:19
Muodin huipulle -tuomarit Sami Sykkö ja Miisa Grekov paljastavat parhaat muotivinkkinsä

Muodin huipulle palaa helmikuussa uuden kauden ja suunnittelijoiden voimin.

Muodin huipulle -kilpailureality tulee jälleen uusien suunnittelijoiden voimin! Tulevalla kaudella juontaja-tuomarin roolissa toimii Mmiisas-nimimerkillä somemaailmassa tunnettu vaikuttaja Miisa Grekov ja tuomarina muotiasiantuntija ja -toimittaja Sami Sykkö. Lisäksi jaksoissa nähdään vierailevia tuomareita.

Grekov ja Sykkö kertovat Muodin huipulle -tuomarin pestiin kuuluvan paljon vastuuta. Heidän tehtävänään on lähettää suunnittelijoita kotimatkalle yksi kerrallaan ja valita lopuksi koko kilpailun voittaja.

– Tässä on paljon nuoria lahjakkuuksia mukana, jotka voivat mahdollisesti tehdä läpimurtonsa tämän ohjelman kautta. Se on pitkälti meidän ja vierailevan tuomarin käsissä, että kuka pääsee eteenpäin ja kuka päätyy muodin huipulle, Sykkö sanoo.

Grekovin mukaan Sykkö on heistä kahdesta se, joka kiinnittää enemmän huomiota yksityiskohtiin ja kokonaisuuteen arvioidessaan kilpailijoiden luomuksia. Itseään Grekov pitää enemmänkin muodin kuluttujana, joka näkyy myös hänen tavassaan arvioida kilpailussa syntyneitä luomuksia.

– Minä mietin [arvioidessani] paljon niin, että käyttäisinkö minä itse tätä vaatetta, miltä tämä vaate näyttäisi eri tilaisuuksissa, hän kuvaa.

Sykkö komppaa tuomarikollegaansa ja lisää Grekovin katsovan kilpailijoiden luomuksia myös nuoren naisen, esiintyjän ja YouTube-tähden näkökulmasta.

– Minä katson [luomuksia] sillä pitkällä kokemuksella, joka minulla on muotitoimittajan työstä ja ylipäätään toimittajan työstä ja puntaroin, onko [luomuksessa] mittasuhteet kohdillaan, onko väriä käytetty taitavasti tai jopa nerokkaasti, miten materiaaleja on yhdistelty ja yritän jopa tarkkailla, mikä työn laatu on, Sykkö luettelee.

Lisäksi Sykkö kertoo ottavansa tuomaroidessaan huomioon kilpailijoiden mahdollisen vision ja sen, onko heillä oma suunnittelijaidentiteettinsä ja -äänensä.

Grekovin ja Sykön mukaan tulevalla Muodin huipulle -kaudella nähdään monipuolinen kattaus erilaisia suunnittelijoita. Mukana on niin alan koulutuksella ja työkokemuksella varustettuja kilpailijoita kuin yksi täysin itseoppinut suunnittelija.

– Mielestäni hauskaa on myös se, että aika monilla näistä suunnittelijoista on tietty suunnitteluestetiikka, ja tässä kilpailussa eri tehtävät haastavat heidät astumaan ulos mukavuusalueeltaan. Minusta on tuomarina kiinnostavaa katsella sitä, miten he onnistuvat tekemään jotain aivan muuta, kuin mitä he ovat tottuneet tekemään, Grekov sanoo.

– Ja silti säilyttämään oman tyylinsä. Nämä tehtävät vaihtelevat laidasta laitaan, joka viikko he saavat ihan uuden haasteen, mutta silti sieltä pitäisi aina paistaa läpi se, millainen suunnittelija on kyseessä, Sykkö lisää.

Katso Muodin huipulle -julkistustilaisuus alla olevalta videolta!

Muodin huipulle -kisaajat julkistetaan! Katso tilaisuus tästä 34:46

Muodin huipulle alkaa helmikuussa MTV Katsomossa ja MTV3-kanavalla!

Lue myös:

    Uusimmat