Muistisairauksiin menehtyy yhä useampi – Tilastokeskus: Dementiaan ja Alzheimeriin kuolleiden määrä on lähes kaksinkertaistunut kymmenessä vuodessa

8:42
Huomenta Suomessa keskusteltiin muistin huoltamisesta.

Kymmenessä vuodessa dementiaan ja Alzheimerin tautiin kuolleiden määrä on kasvanut yli 47 prosentilla, käy ilmi Tilastokeskuksen kuolemansyytilastosta.

Viime vuonna tautiin kuolleiden määrä kasvoi viidellä prosentilla edellisvuodesta.

Huumausaineisiin kuoli viime vuonna yli 260 ihmistä, mikä on reilut 60 enemmän kuin sitä edellisenä vuonna. Alkoholiperäisiin tauteihin ja alkoholimyrkytykseen kuoli liki 1 700 ihmistä. Lisäystä edellisvuoteen oli yli 100 ihmistä.

Kolme yleisintä kuolinsyytä Suomessa viime vuonna olivat verenkiertoelinten sairaudet, kasvaimet ja dementia, mukaan lukien Alzheimer.

Itsemurhaan päädytään Suomessa selvästi aiempaa vähemmän. Itsemurhakuolemien määrä on pienentynyt yli 25 prosenttia vuosina 2008–2018. Viime vuonna 810 ihmistä Suomessa teki itsemurhan, mikä on 14 ihmistä vähemmän kuin edellisvuonna. Kolme neljästä itsemurhan tehneestä oli miehiä.


Juttua muokattu 16.12.2019 klo 10.15: Lisätty itsemurhatilasto

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja